Vijesti 23.05.2022.

Dječaku neophodno 8.700 € za operaciju

ČITANJE: 1 minuta

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Danina Karadžu iz Sarajeva koji je cijeli život obilježen zbog svog “vučjeg ždrijela” – rascjepa usne i nepca i samo on zna kako je slušati zadirkivanja vršnjaka.

Za njega je u funkciju stavljen humanitarni broj 17045 kojim je moguće donirati dvije KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Jedanaestogodišnjem Daninu je kada je imao samo tri mjeseca urađen prvi operativni zahvat gdje je izvršena korekcija usnica i nosa. Nekoliko godina kasnije rađena su još dva zahvata od kojih je posljednji bio neuspješan.

Stalni zubi mu rastu, ali sa zakašnjenjem u odnosu na njegove vršnjake. Kao posljedica svega navedenog ima rinolaliju, poremećaj artikulacije kod kojeg izgovaranje svih glasova ima nazalni prizvuk.

Za njegovu operaciju u Turskoj potrebna su sredstva u iznosu od 8.700 evra koje njegov otac koji jedini radi u porodici od svojih skromnih primanja nije u stanju da finansira.

Ovom dječaku koji voli da se igra loptom, te uživa u igri sa svojom braćom, pored poziva na broj 17045 moguće je pomoći donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili žiro računa Udruženja Pomozi.ba.