Politika 07.12.2018.

DJEČIJA STOLICA U SKUPŠTINI Podsjetnik za poslanike da odluke donose misleći na najmlađe

ČITANJE: 1 minuta

U Narodnu skupštinu Republike Srpske danas je donešena mala dječija stolica, koja narodne poslanike treba da podsjeća da sve odluke koje donose utiču na budućnost djece. 

Stolica koju je oslikala mala ambasadorka Mišel Mišković, a ona treba da posluži kao podsjetnik da poslanici odluke donose misleći na najmlađe.

-Došli smo u Skupštinu da bi donijeli stolicu, da bi oni koji donose odluke treba da pogledaju u tu stolicu i razmisle da li time škode najmlađima – rekla je Mišel, te dodala da postoji pet stolica u svijetu, a da je jedna već u Skupštini grada Bijeljina.

Ona je dodala da joj je predsjednik skupštine rekao da niko neće skloniti stolicu iz kabineta.

Stolicu je donijela delegacija Dječije ambasade „Međaši“ koja je danas bila gost u NSRS.

Članovi ove ambasade danas su se takođe sastali sa predsjednikom NSRS, Nedeljkom Čubrilovićem, a kao najmlađi narodni poslanik, ovom događaju prisustvovao je i Draško Stanivuković (PDP), Gabrijel Lazarević, kao i osnivač Prve Dječije ambasade u svijetu Duško Tomić.

-Danas je Srpska dobila mladog ambasadora i najmlađeg parlamentarca, koji će biti čuvar stolice jer je najmlađi – rekao je Tomić, misleći na Stanivukovića.

-Trebamo biti svjesni da kada donosimo odluke i zakone, da su te odluke važne za svu djecu Republike Srpske. Nadam se da će predsjednik Skupštine stolicu staviti u Skupštinu, kako bi je svi poslanici gledali dok donose odluke – rekao je Stanivuković.

Treba podsjetiti da je prvi ambasador Dječije zemlje u Međašima bio svjetski poznati violinista Stefan Milenković.

(Srpskainfo)