DJEČIJA STOLICA U SKUPŠTINI Podsjetnik za poslanike da odluke donose misleći na najmlađe

U Narodnu skupštinu Republike Srpske danas je donešena mala dječija stolica, koja narodne poslanike treba da podsjeća da sve odluke koje donose utiču na budućnost djece. 

Stolica koju je oslikala mala ambasadorka Mišel Mišković, a ona treba da posluži kao podsjetnik da poslanici odluke donose misleći na najmlađe.

-Došli smo u Skupštinu da bi donijeli stolicu, da bi oni koji donose odluke treba da pogledaju u tu stolicu i razmisle da li time škode najmlađima – rekla je Mišel, te dodala da postoji pet stolica u svijetu, a da je jedna već u Skupštini grada Bijeljina.

Ona je dodala da joj je predsjednik skupštine rekao da niko neće skloniti stolicu iz kabineta.

Stolicu je donijela delegacija Dječije ambasade „Međaši“ koja je danas bila gost u NSRS.

Članovi ove ambasade danas su se takođe sastali sa predsjednikom NSRS, Nedeljkom Čubrilovićem, a kao najmlađi narodni poslanik, ovom događaju prisustvovao je i Draško Stanivuković (PDP), Gabrijel Lazarević, kao i osnivač Prve Dječije ambasade u svijetu Duško Tomić.

-Danas je Srpska dobila mladog ambasadora i najmlađeg parlamentarca, koji će biti čuvar stolice jer je najmlađi – rekao je Tomić, misleći na Stanivukovića.

-Trebamo biti svjesni da kada donosimo odluke i zakone, da su te odluke važne za svu djecu Republike Srpske. Nadam se da će predsjednik Skupštine stolicu staviti u Skupštinu, kako bi je svi poslanici gledali dok donose odluke – rekao je Stanivuković.

Treba podsjetiti da je prvi ambasador Dječije zemlje u Međašima bio svjetski poznati violinista Stefan Milenković.

(Srpskainfo)

U BIH 100 MALIŠANA GODIŠNJE OBOLI OD RAKA Koliko njih ima šansu za izlječenje

Svaka tri minute jedno dijete na svijetu, koje boluje od raka,  izgubi bitku s teškom bolešću,  iako bi više od 80 odsto oboljele djece moglo preživjeti ako bi imala adekvatno liječenje, upozoravaju iz organizacije International Childhood Cancer. Povodom Svjetskog dana djece oboljele od malignih bolesti, iz ove organizacije su upozorili svijet da je obaveza svih država

POVODOM KINESKE NOVE GODINE Djeca učila o običajima iz Kine

Radionica „Umjetnost rezanja papira“ i čas kung fua, 16. februara 2019. godine u Muzeju Republike Srpske, okupila je veliki broj djece koji su imali priliku da steknu nove vještine, upravo onakve kakve imaju njihovi vršnjaci u Kini. Naime, riječ je o događaju organizovanim od strane Konfucijevog instituta Univerziteta u Banjoj Luci i Muzeja Republike Srpske,

Saradnja Gradske razvojne agencije i Organizacije amputiraca pomaže invalidima

Predstavnici Gradske razvojne agencije Banjaluka i Organizacije amputiraca „UDAS“ potpisali su Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji, a cilj je definisati okvire za saradnju iz domena pripreme i implementacije projekata od zajedničkog interesa, identifikovanje novih izvora finansiranja, te aktivnosti koje su usmjerene na povezivanje partnera na lokalnom i regionalnom nivou. 

BRANKICA RAKOVIĆ: Vratila sam se na fabrička podešavanja

​Zdrav čovjek ima hiljadu želja, bolestan samo jednu, zapisao je ruski književnik Anton Čehov. U to su se, nažalost, uvjerili mnogi, među njima i Banjalučanka Brankica Raković, PR stručnjak, kojoj je prije nešto manje od dvije godine dijagnostikovano maligno oboljenje – Hodgkinov limfom. Iako je možda najlakše boriti se sa strahovima i problemima iza zatvorenih

OVE GODINE I U BANJALUCI Međunarodno takmičenje studenata arhitekture u martu

Međunarodno studentsko takmičenje namijenjeno studentima arhitekture iz cijele Evrope – DOCEXDOCE, ove godine biće održano i na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci. Takmičenje se održava 6. marta i ovo je njegovo treće izdanje, a pravo učešća imaju svi studenti arhitekture osnovnih i master studija. – DOCEXDOCE se bazira na neuobičajenom konceptu, koji podrazumijeva jednodnevnu

KLUB NOVINARA OSUDIO PRIJETNJE MILOJEVIĆEVOJ: Napad na slobodu javne riječi i demokratiju

Napad na novinara je napad na slobodu javne riječi i demokratiju, i svaki takav napad je neophodno prijaviti i procesuirati, te time posalti jasnu poruku javnosti da je nasilje i zastrašivanje nedospustivo, poručili su novinari i aktivisti na vanrednoj pres konferenciji održanoj, povodom prijetnji novinarki “EuroBlica” i Srpskainfo Milkici Milojević.