Magazin 14.03.2019.

DJEČIJE POZORIŠTE RS Premijera predstave “Ježeva kućica” 15.marta

ČITANJE: 1 minuta

U Dječijem pozorištu Republike Srpske u petak, 15. marta sa početkom u 19 časova premijerno će biti izvedena predstava „Ježeva kućica“ u režiji Slobodana Perišića.

V.d. direktora Ljiljana Labović Marinković izjavila je da je Dječije pozorište ovo nezaobilazno Ćopićevo djelo postavilo na scenu sada već treći put i da se u ulozi reditelja ovoga puta našao Slobodan Perišić koji je u predstavi iz 2003. godine igrao lik Ježurka Ježića. Slobodan Perišić je dugogodišnji član glumačkog andambla Dječijeg pozorišta RS, a ovo mu je deseta profesionalna režija.

Labović Marinković je naglasila da je ova predstava produkt domaćih snaga jer pored autora, dramatizaciju zajedno sa rediteljem poptisuju i studenti Akademije umjetnosti Svjetlana Đurić, Ognjen Bogdanović i Darko Grbić, scenografiju Marko Bilbija i Monika Ponjavić, a kostime Jelena Savić, kostimograf Dječijeg pozorišta RS. Autori songova su Boris Šavija i Berislav Blagojević. Maske su takođe rađene u radionici ove kuće, a one su djelo Berine Šuščević i Vaska Jordanova.

Labović Marinković je podsjetila da se ove godine navršava i 35 godina od Ćopićeve smrti, kao i 70 godina od nastanka ovog čuvenog djela.

U predstavi igraju glumci Dječijeg pozorišta RS Ana Anđelić, Đurđa Vukašinović, Božana Bijelić, Aleksandar Blanić kao i Darko Stojić apsolvent glume na Akademiji umjetnosti.

Kao gost u predstavi igra i glumac iz Narodnog pozorišta RS, Boris Šavija, kojem je ovo i prva predstava za djecu u karijeri.

Šavija je autor je i muzike, koju na sceni uživo izvode glumci.