DJEČIJE POZORIŠTE RS Premijera predstave “Ježeva kućica” 15.marta

U Dječijem pozorištu Republike Srpske u petak, 15. marta sa početkom u 19 časova premijerno će biti izvedena predstava „Ježeva kućica“ u režiji Slobodana Perišića.

V.d. direktora Ljiljana Labović Marinković izjavila je da je Dječije pozorište ovo nezaobilazno Ćopićevo djelo postavilo na scenu sada već treći put i da se u ulozi reditelja ovoga puta našao Slobodan Perišić koji je u predstavi iz 2003. godine igrao lik Ježurka Ježića. Slobodan Perišić je dugogodišnji član glumačkog andambla Dječijeg pozorišta RS, a ovo mu je deseta profesionalna režija.

Labović Marinković je naglasila da je ova predstava produkt domaćih snaga jer pored autora, dramatizaciju zajedno sa rediteljem poptisuju i studenti Akademije umjetnosti Svjetlana Đurić, Ognjen Bogdanović i Darko Grbić, scenografiju Marko Bilbija i Monika Ponjavić, a kostime Jelena Savić, kostimograf Dječijeg pozorišta RS. Autori songova su Boris Šavija i Berislav Blagojević. Maske su takođe rađene u radionici ove kuće, a one su djelo Berine Šuščević i Vaska Jordanova.

Labović Marinković je podsjetila da se ove godine navršava i 35 godina od Ćopićeve smrti, kao i 70 godina od nastanka ovog čuvenog djela.

U predstavi igraju glumci Dječijeg pozorišta RS Ana Anđelić, Đurđa Vukašinović, Božana Bijelić, Aleksandar Blanić kao i Darko Stojić apsolvent glume na Akademiji umjetnosti.

Kao gost u predstavi igra i glumac iz Narodnog pozorišta RS, Boris Šavija, kojem je ovo i prva predstava za djecu u karijeri.

Šavija je autor je i muzike, koju na sceni uživo izvode glumci.

OPASNA RASKRSNICA Mještani Dragočaja i Ramića prijete blokadom magistrale

Sudar u kojem je u subotu poginuo mladi Banjalučanin, izazvao je ogorčenje mještana banjalučkih naselja Dragočja i Ramići, koji razmišljaju da u znak protesta, blokiraju saobraćaja na magistrali Banjaluka – Prijedor. Naime, nesreća se dogodila se na raskrsnici ove magistrale i puteva za Dragočaj i Ramići, na istom mjestu gdje je prije osam i po

Uskoro prva 4DX™ kino dvorana u zemlji u banjalučkom CineStaru

Građani Banjaluke i okoline već krajem ovog marta će moći uživati u jedinstvenom kino doživljaju s pet zvjezdica u multipleksu CineStar, koji se otvara u trgovačkom centru Delta Planet, a koji će biti opremljen najsavremenijom tehnologijom, koja gledanje filmova dovodi na potpuno novi nivo. Ovo najmodernije kino u zemlji imaće ukupno šest dvorana, a uz

RADOJIČIĆ: Nerazjašnjeno stradanje Davida Dragičevića – sjenka nad gradom

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da to što još nisu razjašnjene okolnosti pod kojim je stradao dvadesetjednogodišnji David Dragičević drži sjenku nad gradom. “Uz brojne spekulacije i razna tumačenja šta se sve desilo nema odgovora istražnih organa. To sve vrijeme drži sjenku nad našim gradom, nad turizmom i nad mnogim drugim događajima”, rekao je

LEPIR: U toku istraga protiv više osoba u predmetu “Dragičević”

Glavni okružni javni tužilac Želimir Lepir rekao da Okružno javno tužilaštvo Banjaluka preduzima sve potrebne i odgovarajuće istražne radnje kako bi istraga u vezi sa stradanjem Davida Dragičevića iz Banjaluke bila što prije okončana otkrivanjem izvršilaca krivičnog djela i rasvjetljavanjem činjenica i okolnosti pod kojima je ono izvršeno.

Ovo su domaći servisi na kojima možete plaćati online

Online kupovina sve je popularnija u BIH, što i ne čudi s obzirom na njenu praktičnost. Kupovati možete iz udobnosti svog doma ili bilo gdje drugo da se nalazite i na taj način štedjeti dragocjeno vrijeme i izbjeći gužve koje u prodavnicama često znaju biti zamorne. Još jedna prednost online kupovine je da u isto