Vijesti 10.10.2017.

Dječiji performans u Skupštini grada

ČITANJE: 2 minute

Povodom Nedjelje djeteta, predsjednik Skupštine grada Banja Luka Zoran Talić, ugostio je danas članove Dječijeg studija glume „Roda“ i glumicu lutkarku Nenu Rodić, inače dobitnicu plakete Grada Banja Luka.

U sali gradskog parlamenta danas je održana i simbolična praznična sjednica Skupštine grada pod motom „Srećan ćeš biti svijete, kad usrećiš dijete“, u čijem radu su učestvovala djeca iz studija „Roda“, a kojom je predsjedavao dječak Nikša.

Zoran Talić, koji je danas pažljivo slušao dječije zahtjeve sjedeći u odborničkoj klupi, rekao je da je  prisustvovao jednoj od najradosnijih i najljepših sjednica skupštine.

– Na ovaj način Grad Banja Luka otvara vrata svim građanima, a pogotovo našoj djeci. Zadovoljstvo mi je bilo da se danas družim sa našim najmlađim sugrađanima povodom Nedjelje djeteta, a moje mišljenje je da o djeci moramo da brinemo 365 dana godišnje. Trudimo se da stvorimo ambijent u gradu u kojem će naša djeca bezbrižno da odsrastaju. Radimo na izgradnji dječijih igrališta i vrtića, a imamo dosta dobrih projekata u ovoj oblasti, jer moramo voditi računa o našim mladim naraštajima – rekao je predsjednik Talić.

Glumica Nena Rodić, koja ove godine obilježava 45 godina umjetničkog rada, naglasila je da studio „Roda“ nastoji da ispoštuje sve važne datume kada su u pitanju djeca i njihova prava.

– Bez obzira što je jesen, „Roda“ leti i širi krila prema svma koje voli i želi da razveseli. Imali smo niz aktivnosti povodom Nedjelje djeteta. Igrali smo predstave u Centru „Zaštiti me“ i u Zavodu „Miroslav Zotović“ gdje smo igrali za djecu sa posebnim potrebama. Djeca su danas imala priliku da vide kako izgleda gradska Skupština, a obilježićemo i Međunarodni dan djeteta 20. novembar – kazala je Nena Rodić.

 

Oznake: Zoran Talić