Region 31.08.2020.

DJEČIJI ROĐENDAN SE PRETVORIO U KRVOPROLIĆE: Hicem iz pištolja ubio brata

ČITANJE: 2 minute

Dejan Jovanović (29) iz sela Deč kod Šimanovca preminuo je pošto ga je hicem iz pištolja u glavu pogodio brat od strica, Milenko Jovanović (48), i to na proslavi dečijeg rođendana, saznaje Srpskainfo.

Nesrećan slućaj se dogodio u subotu u dvorištu osumnjičenog Milenka, koji je slavio rođendan najmlađem sinu, a on se sumnjiči za ubistvo iz nehata.

“Slavili smo drugi rođendan djetetu. Dejan je bio kod nas cijeli dan. Mnogo je volio Milenka, a i on njega. Šalili su se sve vrijeme, zajedno pekli pečenje”, rekla jea Milenkova supruga Ljubica i dodala:

“Muž je oko 19 sati opalio metak iz pištolja, veselja radi. Potom ga je stavio na prozor, ali je ubrzo htio da skloni oružje odatle zbog djece. Kako ga je uzeo u ruku, on je opalio. Metak je prošao kroz frižider, koji je bio u dvorištu, i pogodio Dejana, koji je sjedio za stolom iza frižidera, u potiljak”, piše Blic.

Prisutni gosti odmah su pritekli u pomoć, ali nažalost bezuspješno.

“Rođaka ga je polila vodom, podigli su mu glavu i oko mu se pomjerilo. Kažu da je tada disao”, priča uplakana žena, komentarišući da su sreća i radost u trenu prerasli u vrisku, bol i suze.

Ona objašnjava da je njen suprug Milenko ranjenog Dejana stavio u kola i odvezao kod ljekara u Pećince, pa se vratio kući.

“Bio je uplakan, ostavio je živog Dejana. Ponavljao je: ‘Šta sam to uradio!’ Mnogo mu je teško”, priča Ljubica.

Prema njenim riječima, Milenko je sam pozvao policiju i rekao im šta se desilo, odnosno objasnio im “da ni sam ne zna kako je pištolj opalio”.

(N.S/ Banjaluka.net)

Oznake: brat, Tragedija, ubistvo