Magazin 28.12.2017.

Djedu Mrazu stiglo 8.000 pisama od mališana iz cijele RS

ČITANJE: 1 minuta

Više od 8.000 pisama stiglo je na adresu “Pošta Srpske” u okviru tradicionalne novogodišnje manifestacije “Pišem pismo Djedu Mrazu”, koju 11. godinu zaredom ovo preduzeće organizuje za djecu iz vrtića i nižih razreda osnovnih škola u RS, kako bi ih upoznalo sa poštanskim saobraćajem.

Mario Cvijić, učenik petog razreda OŠ “Vuk Stefanović Karadžić” iz Turjaka, u opštini Gradiška, osvojio je prvu nagradu za najljepše pismo Djedu Mrazu.

“Od Djeda Mraza ove godine poželio sam bicikl. Zahvaljujući pismu kojeg sam napisao dobio sam bicikl i mnogo sam srećan zbog toga”, kazao je Mario danas u banjalučkom Domu omladine na dodjeli nagrada.

Zoran Protić, izvršni direktor “Pošta Srpske” za razvoj informaciono-komunikacionih tehnologija, prodaju i marketing, kazao je da je cilj ove akcije da se kod najmlađih razvije navika pisanog izražavanja i ljubav prema pisanju, kako bi se upoznali sa poštanskim saobraćajem.

Za najljepša pisma “Pošte Srpske” obezbijedile su još dodatnih 500 paketića.

Helena Stević, učenica četvrtog razreda OŠ “Georgi Stojkov Rakovski” iz Banjaluke, osvojila je drugu nagradu, a treću Lazar Šibar iz Piskavice.

Dio nagrađenog pisma Marija Cvijića
“Djeda Mraze, na vrijeme irvase spremi, na daleki put kreni, po običaju starom, obraduj nas svojim darom. Ja sam dobro dijete bio i dobra djela činio, odličan sam đak i znam da tvoj zadatak nije lak. Jelku sam okitio, očistio staze, da brže stigneš, Djeda Mraze. Potajno želim bicikl da imam, o toj želji već odavno snivam. Škola je daleko, puta mnogo ima, moja stopala mala gaze već danima…”.

(Nezavisne)