Politika 14.11.2018.

DJELOVAĆE KAO NEZAVISNI ODBORNICI Saša Lazić i Mirna Savić-Banjac napuštaju NDP

ČITANJE: 1 minuta

Saša Lazić i Mirna Savić-Banjac napustiće NDP i zasad će djelovati kao nezavisni odbornici u Skupštini grada u okviru Kluba SzP, kojeg čine zajedno sa SDS-om i PDP-om.

Potvrdio je ovo za “Nezavisne” Lazić i dodao da će još odlučiti da li će se priključiti nekoj opozicionoj stranci.

Dodao je da je situacija trenutno turbulentna da bi ulazili u neku stranku, jer je pitanje kako će se koja stranka ponašati za mjesec dana.

“Moguće je da ćemo se negdje priključiti, ali opet želimo da se situacija malo smiri i da vidimo ko je ostao opozicija, a ko više nije. U dobrim odnosima smo i sa Vukotom Govedaricom i Draškom Stanivukovićem i djelovaćemo zajedno u koju god stranku da uđem”, rekao je Lazić.

Savić-Banjac ranije je rekla da ona i Lazić neće ostati u toj stranci ako se rukovodstvo NDP-a odluči na pregovore sa SNSD-om.

“Ako dođe do toga, vidjećemo kako će izgledati naš budući angažman, ali će svakako biti opozicioni i neće biti u koaliciji sa SNSD-om”, rekla je Savić-Banjac.

Lazić je rekao da na sjednici Predsjedništva Gradskog odbora NDP-a nije podržana odluka Predsjedništva Glavnog odbora te stranke o početku pregovora sa SNSD-om.

“Šta god da Gradski odbor NDP-a izglasa na narednoj sjednici, koja će biti održana kroz nekoliko dana, mislim da mi ne možemo uticati na tu odluku i ne možemo je promijeniti”, zaključio je Lazić.

(Nezavisne)