Magazin 24.01.2016.

Djevojčica koja ne osjeća bol, ne spava, a nije ni gladna

ČITANJE: 1 minuta
olivija
Olivia Farnsworth (7) otporna je na umor, bol i glad. Vjeruje se da je jedina na svijetu s takvim rijetkim stanjem, a doktori su zaključili da nema hromozom 6.

Niki Trepak (32), majka djevojčice iz Huddersfielda, ispričala je za Daily Mail kako je Oliviju pregazio auto i vukao ju niz ulicu ali ona nije osjetila bol.

-Vrištala sam i ostala djeca su vrištala, a Olivija je samo ustala i počela hodati prema meni te me pitala što se događa – priča Niki.

Udarac je bio jak i Olivija je mogla imati ozbiljne ozljede ali curica je imala samo ogrebotine na bedru i nožnom prstu.

– Doktori vjeruju da ju je od povreda spasilo to što se nije prestrašila niti naprezala mišiće. Niki kaže da je Olivija prestala spavati danju kada je bila stara samo devet mjeseci. Kosa joj nije počela normalno rasti sve dok nije navršila četiri godine.

– Ne osjeća glad. Mora uzimati lijekove kako bi spavala. Jednom je sebi odgrizla dio usnice i nije rekla ništa. Živi kao i sva ostala djeca, ali ponekad ima napade bijesa – kaže Niki koja još ima četvero djece stare 12, 10, šest i četiri godine.

Prema službenim podacima od 15.000 stanja vezanih uz poremećaje s kromosomima, 100 ih je vezano uz nedostatak hromozoma 6. Ali svi s tim stanjem nemaju iste simptome kao Olivija.

(NN)