Svijet 14.06.2024.

Djevojka pretučena nasmrt, pa spakovana u kofer

ČITANJE: 2 minute

Novi stravičan zločin potresan Balkan, nakon što je otkriveno tijelo djevojke (31) koja je pretučena na smrt, a njeno tijelo je potom spakovano u kofer i bačeno.

Jezivo ubistvo dogodilo se prošle sedmice u Velikom Varadinu, u Rumuniji, na granici sa Mađarskom, a tijelo je pronađeno na jednom parkingu u stambenom kompleksu.

Istragom je ustanovljeno da su ubijena djevojka i njena sestra bile primoravane na prostituciju. Navodno je u cijelu priču umiješan i poznanik iz njihovog rodnog sela, a vjeruje se da je djevojka ubijena jer “nije dovoljno zarađivala”. Policija je uhapsila troje osumnjičenih.

Muškarac i žena, rodom iz rumunskog okruga Bihor, privedeni su zbog sumnje da su dio lanca prostitucije u Velikom Varadinu. Sumnja se da su u gradu imali dva stana, gdje su ubijenu djevojku primoravali da se prostituiše. Upravo je u jednom od tih stanova djevojka i pretučena na smrt.

Vjeruje se da su djevojku mučki udarali dok nije izdahnula, a potom su po nalogu šefa tijelo spakovali u kofer i ostavili na parkingu stambenog kompleksa na drugom kraju grada.

“Ubijena i njena sestra bile su izložene fizičkom i psihičkom nasilju, a za krivično djelo se sumnjiče tri osobe. Žrtve su izgladnjivane i držane u nehumanim uslovima, u jednom toaletu”, saopšteno je iz tužilaštva.

Šef lanca prostitucije je znao da su dvije sestre lošeg materijalnog stanja, zbog čega ih je prevario i trgovao njihovim tijelima. Mlađa sestra ubijene djevojke se nalazi u bolnici, pošto je takođe krvnički pretučena.

Prema navodima tužilaštva, vjeruje se da su dvije sestre bile čak prinuđene i da prodaju očevu kuću i uzmu kredit. Roditelji dvije djevojke su prije dvije godine sa njima izgubili svaki kontakt. Nije poznato da li su pokušavali da ih pronađu.

Prema navodima medija, jedan od troje osumnjičenih je na saslušanju priznao zločine.

Navodno se ubistvo dogodilo prilikom “kažnjavanja” dvije sestre, jer više prostitucijom nisu zarađivale dovoljno novca. Starija sestra je u stanu podlegla povredama.

Mlađu je spasila policija.

“Žrtva ima višestruke prelome kostiju lica i rebara”, rekli su iz bolnice gdje je mlađa žrtva hospitalizovana, prenosi “Telegraf“.