Politika 05.10.2022.

Đokić čestitao Dodiku i Cvijanovićevoj: Pobjeda označava kontinuitet politika Srpske

ČITANJE: 1 minuta

Hvala svim građanima na izborima bez incidenata. Izborom Milorada Dodika i Željke Cvijanović postignut je glavni cilj, a to je stabilnost Republike Srpske i njenih institucija, istakao je na konferenciji za medije predsjednik Socijalističke partije, Petar Đokić, govoreći o rezultatima proteklih izbora.

“Takođe hvala svim građanima koji su ukazali povjerenje listi predvođenoj SP-om, koja je četvrta na konačnoj listi po broju glasova za Narodnu skupštinu”, dodao je Đokić.

Naglasio je da su najveći broj glasova dobile i stranke koje su činile većinu u Skupštini u prethodnom periodu, kao i da će one moći da održe vlast i nakon ovih izbora.

“Najbitnije je da je očuvana stabilnost Srpske, koja će obezbijediti dalji rast i razvoj. To je ideja oko koje smo se okupili”, rekao je on, prenosi BL Portal.

Prema postojećim podacima, SP je ostvarila šest poslaničkih mjesta, a druga je partija po broju glasova i vladajuće koalicije, pa se Đokić nada “da će se to odraziti i na formiranje vlasti u Srpskoj”.

Zahvalnost građanima na izborima koji su protekli u fer atmosferi istakao je i Dragan Čavić, predsjednik NDP-a, partije koja je na izborima učestvovala na listi sa SP-om.

Složio se sa Đokićem, da nije moguće da u Srpskoj nakon izbora dođe do promjene vlasti, kao i da je zadržana “komotna” većina kao i do sada.

(E.M)