Politika 11.01.2023.

Đokić i Dačić u Beogradu: Sigurna politika garant sigurne Srpske i Srbije

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Socijalističke partije i ministar energetike i rudarstva u Vladi Republike Srpske Petar Đokić sastao se danas sa predsjednikom Socijalističke partije Srbije i ministrom spoljnih poslova Republike Srbije Ivicom Dačićem u Beogradu.

Na sastanku je bilo riječi o nastavku uspješne saradnje dvije sestrinske partije, ali i institucija Republike Srpske i Republike Srbije.

“Međusobna podrška i saradnja između naših partija, ali i Srpske i Srbije su, mogu da kažem, trajna kategorija. Politička stabilnost, zaštita nacionalnog interesa, investicije i razvojni projekti su pitanja koja su uvijek prioritet, kako Banjaluci i Beogradu”, kaže Đokić nakon sastanka u srpskoj prestonici.

Đokić je istakao da je to što je Ivica Dačić ponovo šef srpske diplomatije dokaz koliko su socijalisti bitan politički faktor i imaju kapaciteta da vode međunarodnu politiku.

“Mi na sve načine želimo da vodimo brigu o srpskom narodu sa obje strane Drine. Srbija je, čini mi se, pred nikad većim izazovom kada je u pitanju zaštita srpskog nacinalnog interesa i življa na Кosovo i Metohiji. Mi iz Republike Srpske duboko saosjećamo sa našim narodom na Кosmetu. Vjerujem da će se mudrom politikom koju Srbija vodi doći do najbezbolnijeg rješenja. I Aleksandar Vučić i Ivica Dačić za to imaju punu podršku iz Republike Srpske”, zaključio je Đokić.

(N.S)