Politika 11.01.2023.

Đokić: Stabilnost, nacionalni interesi i investicije – prioritet

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić rekao je u Beogradu, nakon sastanka sa predsjednikom Socijalističke partije Srbije Ivicom Dačićem, da je međusobna podrška i saradnja dvije stranke, ali i Srpske i Srbije, trajna kategorija, te da je politička stabilnost prioritet.

Na sastanku je razgovarano o nastavku uspješne saradnje dvije sestrinske partije, ali i institucija Republike Srpske i Srbije, saopšteno je iz SP-a.

“Politička stabilnost, zaštita nacionalnog interesa, investicije i razvojni projekti su pitanja koja su uvijek prioritet, kako Banjaluci i Beogradu”, istakao je Đokić.

On je napomenuo i da je to što je Dačić ponovo ministar spoljnih poslova Srbije dokaz koliko su socijalisti bitan politički faktor i imaju kapaciteta da vode međunarodnu politiku.

“Na sve načine želimo da vodimo brigu o srpskom narodu sa obje strane Drine. Srbija je, čini mi se, pred nikad većim izazovom kada je u pitanju zaštita srpskog nacionalnog interesa i življa na Kosovu i Metohiji”, rekao je Đokić.

On je dodao da se Srbi iz Republike Srpske duboko saosjećaju sa svojim narodom na Kosmetu.

“Vjerujem da će se mudrom politikom koju Srbija vodi doći do najbezbolnijeg rješenja. I /predsjednik Srbije/ Aleksandar Vučić i Dačić za to imaju punu podršku iz Republike Srpske”, poručio je Đokić.

(Srna)