Sport 30.07.2021.

ĐOKOVIĆ BEZ FINALA OI: Zverev u preokretu savladao srpskog tenisera

ČITANJE: 1 minuta

Đoković je ostao bez finala! Velikim preokretom Aleksandar Zverev je savladao srpskog tenisera sa 2:1 po setovima 1:6, 6:3, 6:1 i plasirao se u finale Olimpijskih igara.

Imao je Đoković 1:0 u setovima i 3:2 u drugom setu uz brejk ali je onda Nijemac podigao nivo igre i došao do pobjede. Nakon vođstva Novakova igra se potpuno raspala i kao da nije imao energije da uzvrati rivalu.

Đoković je u polufinalu bio odličan posebno u prvom setu. Sjajan ritern, odlična i raznovrsna igra donijeli su srpskom teniseru prvi set nakon samo 37 minuta igre. Nijemac je inače više problema stvarao Đokoviću na njegov servis, piše Srpskainfo.

Novak je napadao na razne načine rivala. Skraćene lopte, odlične dijagonale su donijele dva brejka pa je srpski teniser dobio set sa 6:1.

Đoković je uspio prvi da dođe do brejka i u drugom setu kada je poveo sa 3:2. Međutim, Zverev je u tim trenucima zaigrao maksimalno svjestan da više nema šta da izgubi.

Njemački teniser je uspio da u potpunosti preokrene meč, napravio je dva brejka i poveo 5:3. Zatim je bio siguran na svoj servis za izjednačenje.

Zverev će igrati protiv Karena Kačanova u finalu, a Noleta očekuje meč za bronzanu medalju protiv Španca Pabla Karanja Buste.

(N.S)