Sport 25.09.2022.

Đoković izgubio od Ože-Alijasima, neizvijesna završnica Lejver kupa

ČITANJE: 1 minuta

Najbolji srpski teniser i jedan najvećih svih vremena Novak Đoković poražen je od Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima sa 2:0 u setovima (3:6, 6:7) na egzibicionom turniru Lejver kup koji se igra u Londonu. Đoković koji nastupa za tim Evropa odlično je otvorio meč oduzevši servis mladom Kanađaninu, da bi odmah potom potvrdio brejk (2:0).

Predstavnik tima Sveta počeo je da igra odlučnije, dok je Novak poklanjao poene i sa forhenda i bekhenda, pa je ubrzo bilo 3:2 za Ože-Alijasima Đoković nije do kraja seta uspio da nađe ritam na servisu, dobivši samo još jedan gem. Problemi Đokovića nastavili su se i u drugom setu – odmah je izgubio svoj servis. Prednost brejka kanadski teniser uspio je da sačuva do šestog gema koji je izgubio bez osvojenog poena, prenosi RTRS.

Potom su oba tenisera čuvala svoje servise do taj-brejka. Kanađanin je bio mnogo sigurniji u odlučujućem dijelu igre sa 7:3. Prethodno je tim Sveta napravio uvertiru za neizvjesnu završnicu Lejver kupa, savladavši “Evropljane” sa 2:1. Feliks Ože-Alijasim i Amerikanac DŽek Sok savladali su Italijana Matea Beretinija i Britanca Endija Marija 2:6, 6:3, 10:8. Pored preostala dva singla tim Sveta vodi sa 10:8.

(Z.M)