Sport 27.01.2023.

Đoković komentarisao očev potez: Nisam bio srećan što to vidim

ČITANJE: 2 minute

Novak Đoković će po deseti put u karijeri igrati finale Australijan opena, ovoga puta protiv Stefanosa Cicipasa u nedjelju od devet časova i 30 minuta.

Nakon meča je na terenu izjavio da se osjeća dobro i da sa nestrpljenjem iščekuje okršaj sa Stefanosom Cicipasom.

Otac Novaka Đokovića, Srđan, podigao je veliku prašinu u Australiji nakon snimka sa navijačima sa ruskom zastavom i slovom “Z”.

“Video sam kao i svi ostali šta se desilo. Bilo je netačna interpretacija, pa je eskaliralo. Imali smo dosta razgovora sa organizatorima, medijima. Nisam bio srećan što to vidim. Moja porodica i ja smo prošli kroz ratove devedesetih, znamo koliko ratovi razaraju. Moj otac je išao posle svakog meča i pozdravljao navjače, fotografisao, sve kako bi ih ispoštovao. Čuo sam šta je rekao. Živeli, a mediji su to loše preneli. Žao mi je što je sve eskaliralo, ali nije imao nameru da podrži rat ili sličnu inicijativu. Nije mi prijatno da prolazim kroz to”, objasnio je srpski teniser.

Na polufinalnom meču nije bilo Srđana Đokovića.

“Nije bilo prijatno da bude u loži, to je zajednička odluka. Videćemo kako će se stvari razvijati i da li će biti u finalu. Sigurno je da bi želeo da bude na tribinama, ali videćemo”, rekao je Đoković.

Dodao je da se nada da će ljudi koji dođu na finale doći da gledaju finale.

“Da igrači i navijači budu fokusirani na tenis, prelep sport. Jedan od najposebnijih mečeva u sezoni. Uzbuđen sam što sam u finalu protiv Cicipasa. Grčka i srpska zajednica su velike, kroz istorije dve zemlje su imale sjajne odnose, neće biti konflikta. Naprotiv, mislim da će podržavati”, rekao je Novak.

N.M.