Sport 14.11.2020.

ĐOKOVIĆ NA ISPITU U LONDONU: Ovu godinu želim da krunišem novom titulom

ČITANJE: 2 minute

Trijumfom na ATP Tur finalu u Londonu, posljednjem turniru sezone, Novak Đoković će pokušati da podvuče crtu pod jednu uzbudljivu i neobičnu sezonu.

Srbin je ostvario jedan cilj, sačuvao je prvu poziciju na svjetskoj listi i time izjednačio rekord Pita Samprasa sa šest sezona završenih na teniskom tronu, što će mu omogućiti da na proljeće obori još jedan rekord. U pitanju je broj nedjelja na vrhu ATP liste, koji je trenutno u rukama Rodžera Federera (310 nedelja), piše Srpskainfo.

Uoči starta turnira u “O2 areni”, Novak je analizira situaciju na kraju sezone, te istakao da je i te kako “gladan” trofeja.

“Oslobađa me pritiska to što znam da sam broj jedan, ali to ne mijenja činjenicu zašto sam ovdje i da želim da osvojim trofej. Hoću da pobijedim, kao i ostali igrači” rekao je srpski as na konferenciji pred početak turnira.

Novak je u grupi sa Dijegom Švarcmanom, Aleksandrom Zverevim i Danilom Medvedevim, a prvi mečevi startuju od ponedeljka.

On se osvrnuo i na situaciju sa korona virusom i neizvesnosti koja čeka mnoge sportove, a kojih nije lišen ni “bijeli sport”.

“Nije sve u našim rukama. Mnogo zavisi i od Vlada zemalja, možete li da igrate ili ne. To su konstantni pregovori sa svim ekonomskim pokazateljima. Ne možete sve da zadovoljite”, rekao je Đoković.

Novak se prethodnih mjeseci borio za slabije rangirane igrače, na koje se posebno odrazila kriza. Prvi reket svijeta je s tim ciljem osnovao i sindikat tenisera PTPA, što nije naišlo na baš pozitivnu reakciju u ATP-u.

“Igrači ispod 500. mesta na listi nas pitaju da im pomognemo da igraju. Pričao sam sa mnogima od njih i komplikovano je. Ne bih da ističem bilo koga, ali moramo svi da komuniciramo više, zarad dobrobiti ovog sporta”, zaključio je Đoković.

Prvi meč na ATP Tur finalu u Londonu Novak igra u ponedeljak 16. novembra protiv Dijega Švarcmana, a ovaj duel neće početi prije 15 časova.

(N.S/ Banjaluka.net)