Sport 27.11.2021.

ĐOKOVIĆ O IGRANJU PRED PRAZNIM TRIBINAMA: “Postoje mnogo bitnije stvari od sporta”

ČITANJE: 1 minuta

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković govorio je o igranju pred praznim tribinama.

Srbija je u prvom kolu Dejvis kupa u Insbruku lako savladala Austriju 3-0. Lajović je donio prvi poen pobjedom nad Džeraldom Melcerom, da bi zatim Đoković lako savladao Denisa Novaka i donio pobjedu Srbiji.

Na kraju je dubl Ćaćić-Krajinović slavio za maksimalnih 3-0, a poslije meča, Đoković je govorio o igranju pred praznim tribinama.

“Pre sedam ili deset dana dobili smo tužne vesti da nećemo igrati pred publikom. To nisu vesti koje smo želeli da čujemo. Publika je osnovni deo ovog sporta. Mi smo na kraju dana i biznis, zabavljamo i usrećujemo ljude”, objašnjava Đoković i nastavlja:

“Mi smo sportisti, profesionalni sportisti koji imaju privilegiju da rade ono što vole i žive od sporta, ali u isto vreme imamo i uticaj na publiku. Donosimo im pozitivne emocije, ljudima koji kupuju karte i dolaze da nas gledaju. Uvek razmišljam o tome i zato sam bio tužan što ćemo igrati bez publike. Na sve smo spremni, znamo da ovo nije poslednji put da ćemo igrati pred praznim tribinama. Tako je kako je. Dosta je ljudi u svetu koji se muče više od nas i ja ih razumem i uz njih sam. Postoje mnogo bitnije stvari od profesionalnog sporta. To je zdravlje. Molim se za sve ljude. Nadam se da ćemo se zajedno izvući iz ovoga”, rekao je Novak.

UniCredit, zvanična banka završnice Davis Cupa by Raukten Finals 2021.