Sport 03.12.2021.

Đoković pred Hrvatsku: Nije ovo obično polufinale

ČITANJE: 2 minute

Novak Đoković i Viktor Troicki su posle pobede Srbije nad Kazahstanom u četvrtfinalu Dejvis kupa pričali između ostalog i o narednom duelu koji sledi sa Hrvatskom. Troicki i Đoković su saglasni da to neće biti običan meč, ali su obojica naglasili da dobro poznaju hrvatske tenisere.

„Očigledno postoji veliko rivalstvo jer su to susedne zemlje, i uvek postoji ekstra pritisak, dodatna motivacija i dodatna očekivanja obe nacije i očekuje se pobeda. Bez obzira na to šta se desi na terenu, ono što je veoma lepo u smislu pozitivne poruke i poštoavnja i prijateljstva sa tim momcima na terenu i van njega. Siguran sam da će se oba tima potruditi dapobede. Nije to samo polufinalu, igraju Hrvatska i Srbija i to nam je dodatno značenje„, kaže Novak Đoković.

On je istakao da Hrvatska igra veoma kvalitetno u dosadašnjem delu Dejvis kupa. Hrvati su dobili Australijance i Mađare u grupi dok su u četvrtfinalu savladali Italijane.

„Ti momci su sjajni. Znam Čilića, imali smo velike duele kroz godine. Znam ga veoma dobro. Borna Gojo je jedno od najvećih iznenađenja na turniru, dobio je Sonega u Italiji što je bilo impresivno. Mlad je i odlično servira. Imaju najbolji dubl na svetu. Mektić i Pavić. Dobijaju većinu mečeva koje igraju. Videli smo kako su u Dejvis kupu lagano dobijali„.

Novak je rekao da je važno što ekipa ima dan odmora i što ima dobru hemiju. Dodaje da ima osećaj da Srbija može da dobije Hrvatsku. Viktor Troicki je dva puta igrao za Srbiju protiv Hrvatske u Dejvis kupu.

„Jednom je bilo 2010. kada smo osvojili titulu. Lepo je bilo protiv njih. Prvo smo igrali u Splitu, a drugi put u Srbiji. Nadamo se da će se niz nastaviti. Naravno da ćemo ići na pobedu. Fokusiraćemo se na sve mečeve ali veoma smo bliski sa hrvatskim igračima„, dodao je selektor srpskog tima Viktor Troicki.

UniCredit, zvanična banka završnice Davis Cupa by Raukten Finals 2021.