Sport 06.05.2020.

ĐOKOVIĆ PREVAZIŠAO OČEKIVANJA U fond za podršku sliće se preko šest miliona evra

ČITANJE: 1 minuta

Novak Đoković zna da oduševi na terenu, ali i van njega. Akcija koju je pokrenuo za pomoć najugroženijim akterima “bijelog sporta” dala je bolje rezultate nego što se na početku mislilo. 

Iako su ga pojedini rivali “saplitali”, naročito Australijanci krajem prošle sedmice, Đoković je, tokom organizovanja pomoći i za srpski tenis, koja je u toku, dobio sjajnu vest od Asocijacije teniskih profesionalaca.

Podsjetimo, Đoković se pismom obratio kolegama povodom teške finansijske situacije u koju su niže rangirani teniseri upali zbog otkazivanja mnogobrojnih turnira usljed pandemije SARS-CoV-2 virusa.

Tom prilikom je izrazio nadu da će se, kada se najbolji igrači sveta odreknu dela zarada, uz podršku grend slem turnira, te ATP-a, doći do sume od oko četiri miliona dolara za taj fond za podršku.

Međutim, kako se u cijelu priču, posle internih razgovora Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera uključila i Ženska teniska asocijacija (VTA), a i Međunarodna teniska federacija (ITF) – skupilo se nešto preko šest miliona dolara.

U zajedničkom saopštenju se navodi da će se taj novac raposrediti na oko 800 tenisera i teniserki, kako u pojedinačnoj, tako i dubl konkurenciji.

-Pravljenje  fonda podrške za igrače je pozitivno pokazivanje mogućnosti ovog sporta da se zajedništvom bori u kriznim vremenima. Nastavićemo da pomažemo i nadgledamo sve one kojima bi u tenisu bila potrebna pomoć, i to sa ciljom da obezbedimo dugotrajnu živost našeg sporta u ovim izazovnim vremenima”, navodi se u zajedničkom saopštenju.

(Srpskainfo)