Sport 16.02.2021.

Đoković u polufinalu Australijan Opena

ČITANJE: 3 minute

Pobjedom nad Aleksandrom Zverevim sa 3:1 (6:7, 6:2, 6:4, 7:6), Novak Đoković se plasirao u polufinale Australijan opena, a protivnik u polufinalu mu je Rus Aslan Karacev.

Najbolji teniser svijeta je imao loš start sa puno neiznuđenih grešaka, a zatim je na momente prikazao briljantnu igru, posebno u drugom i u finišu trećeg seta. Đoković je u ključnim trenucima pokazao veliku smirenost i najbolje je odigra baš u poenima kad se meč lomio, piše “Srpskainfo”.

Novak Đoković je veoma loše otvorio meč. Napravio je srpski teniser na startu čak 12 neiznuđenih grešaka što je Nijemac kaznio i odmah napravio brejk, a zatim još nekoliko puta opasno zaprijetio. Ipak, kako je set odmicao Đoković je bio puno sigurniji i uspio je da u prvo spasi set loptu a zatim i da vrati brejk, te dođe do izjednačenje. Odluka u prvom setu je pala u taj brejku gdje su teniseri bili veoma loši na svoj servis. Đoković je propustio veliku šansu kada je imao 4:3 i servis, ali je Zverev uspio da slavi sa 8:6.

U drugom setu srpski teniser je osjetno podigao svoj nivo igre. Bio je odličan na svoj servis gdje je izgubio samo tri poena, a u potpunosti je diktirao ritam pa je odmah napravio dva brejka kojima je došao do izjednačenja, jer je drugi set dobio sa 6:2.

Situacija se opet promijenila u trećem setu. Gubitak servisa u drugom gemu donio je veliku nervoza koja se pojačala kada je pri 4:1 najbolji teniser svijeta polomio reket, piše “Srpskainfo”.

To kao da je „ispraznilo negativnu energiju“ pa je Đoković nakon toga zaigrao na visokom nivou. Sačuvao je svoj servis i odmah zatim napravio brejk i došao do izjednačenja 4:4. Sjajan ritam je nastavio i u narednom gemu kada je na napravio novi brejk i to bez izgubljenog poena, pa je sve potvrdio osvajanjem seta na svoj servis. Novak je u tim trenucima vezao pet uzastopnih gemova i praktično iz izgubljene situacije došao do prednosti.

Nova drama se odvijala u četvrtom setu. Nijemac je uspio prvi da napravi brejk i poveo je sa 2:0. Nakon toga je Novak imao dvije brejk šanse da se vrati ali je Zverev smireno uspio da sačuva prednost i dođe do 3:0. Nijemac je nakon toga propustio veliku šansu da slomi otpor srpskog tenisera u ovom setu. Imao je tri brejk šanse koje nije realizovao pa je Đoković to znao da kazni i došao je do izjednačenja. Srpski teniser je zatim u osmom gemu opet bio u teškoj situaciji jer je Zverev imao dvije šanse za brejk no opet se isčupao.

Finiš je donio još neizvjesniji meč. Đoković je servirao za taj brejk imao je 40:0, ali je dopustio rivalu da dođe do set lopte. Zatim je spasio , izjednačio na 6:6, pa je odluka o četvrtom setu pala u taj-brejku. Teniseri su u njemu bili sigurni na svoj servis sve 13 poena kada Đoković pravi mini brejk koji koristi i osvaja četvrti set sa 8:6.

(N.S)