Vijesti 13.12.2022.

Đukić: Kad počne sanacija pasarele potrebno obezbijediti bezbjednost učenika u saobraćaju

ČITANJE: 1 minuta

U banjalučkom naselju Starčevica ovih dana treba da počene sanacija pasarele, za šta je prethodno izabran izbođač radova i potpisan ugovor o sanaciji i rekonstrukciji.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Starčevica Dragomir Đukić istakao je kako je Savjet više puta slao zahtjev za sanaciju pasarele u proteklih nekoliko mjeseci.

“Bitno nam je jer se tu nalazi najveća škola i štiti bezbjednost djece koja tu prelaze i idu u školu. Nadamo se da će pasarela biti adekvatno rekonstruisana i dovedena u stanje kakvo treba da bude. Izvođač je izabran, potpisan je ugovor. Međutim, sad ulazimo u hladnije dan, ali sada je pasarela u najvećoj upotrebi zbog školske godine. Nismo upoznati hoće li biti u upotrebi za pješake ukoliko počne sada sanacija”, rekao je Đukić.

Đukić je apelovao na nadležne  da se obezbijedi siguran dolazak djece do škole ukoliko pasarela ne bude u upotrebi prilikom sanacije.

“Apelujemo i na vozače da budu oprezni i strpljivi tokom vožnje ovim dijelom Starčevice”, naveo je Đukić.

Istakao je kako, pored pasarele, stanovnici Starčevice u visinskoj zoni nemaju pitku vodu i to u Ulici Starog Vujadina, a prioritet su i građani u Ulici Jug Bogdana, gdje se prilikom padavina sakuplja puno vode. Takođe navodi i da je Ulica Save Ljuboje dugi niz godina predlagana kao prioritet za sanaciju u jednoj od najvećih mjesnih zajednica u Banjaluci.

(Z.M.)