Vijesti 10.12.2020.

Đurđev: Ministar Lukač pokazao sposobnost na djelu, ubicu najstrože kazniti

ČITANJE: 1 minuta

Srpska liga pohvalila je brzu i efikasnu akciju MUP-a Republike Srpske u Banjaluci prilikom hapšenja osumnjičenog za ubistvo monaha Stefana iz manastira Glogovac, kao i lični angažman ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača koji je prisustvovao hapšenju ubice, izjavio je predsjednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

Đurđev je naglasio da je na ovaj način upućena jasna poruka da će po hitnom postupku, od najvišeg vrha, biti rješavani slučajevi svirepih ubistava i da neće ostati nekažnjeni.

“Srpska liga zahteva najstrožu kaznu za ubicu monaha Stefana iz manastira Glogovac, jer je reč o strašnom zločinu, za koji nema nikakvih opravdanja, a ubistvo monaha predstavlja i udar na živote svih sveštenika i imovinu Srpske pravoslavne crkve /SPC/”, istakao je Đurđev.

On je rekao da je zahvaljujući odgovornom i profesionalnom radu MUP-a Republike Srpske i ministra Lukača ubica lišen slobode, što svim građanima, ali SPC i njenom sveštenstvu uliva veliko povjerenje u policiju, čiji je zadatak da štiti njihovu bezbjednost, saopšteno je iz ove stranke.

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice /SAJ/ uhapsili su juče Dragana Ševu iz Banjaluke zbog sumnje da je ubio monaha Stefana u manastiru Glogovac kod Šipova.

Otac Stefan, dugogodišnji monah manastira Glogovac u mjestu Babići, u opštini Šipovo, ubijen je u ponedjeljak, 7. decembra, u večernjim časovima.

(Srna)