Politika 12.06.2022.

Đurević: Optimista sam da će većina sugrađana biti protiv opoziva

ČITANJE: 2 minute

Rezultati glasanja za opoziv načelnika opštine Višegrad Mladena Đurevića neće biti poznati još nekoliko dana jer se čeka prebrojavanje listića koji će narednih deset dana stizati putem pošte, kao i prebrojavanje listića mobilnih timova koje će biti završeno sutra.

U Višegradu su sva biračka mjesta zatvorena na vrijeme, a izlaznost na referendum bila je 50,9 odsto, odnosno glasalo je 5.439 birača, potvrđeno je Srni iz Komisije za provođenje postupka opoziva načelnika opštine Mladena Đurevića.

“Dok smo čekali uključenje, čuli su se aplauzi iz našeg štaba. Prvi rezultati u Donjem Vardištu su dali nama prednost. Nije bilo lako i sada mislim da ovakva odluka tzv. skupštinske većine nije bila potrebna, ovo je samo trošenje vremena. Nismo se mi pitali, pitalo se nekoliko pojedinaca koji su izrazili svoju želju za osvetom. Kao što znate, tamo su i neki bivši SNSD-ovci. Bio sam raspoložen sa svima za razgovor, ali ljudi ne žele da Višegrad ide naprijed kao što je to bilo u prethodnom mandatu. Čekamo rezultate i sa ostalih biračkih mjesta, vidjećemo šta će građani reći. Ja čekam i optimista sam da će većina sugrađana biti protiv opoziva. Ponovo će biti problem sa tom skupštinskom većinom, ali ako se građani Višegrada odluče da su protiv opoziva, imam zakonsko pravo da se obratim Vladi Republike Srpske za raspuštanje lokalnog parlamenta”, rekao je Đurević za ATV.

On podsjetio da nisu mogli mnoge projekte da realizuju u posljednjih godinu i po dana zbog problema sa skupštinskom većinom.

“Ne znam koji je motiv. Blokirali su sredstva za sport i neprestano imaju potrebu da okrivljuju načelnika za sve te stvari. Ja mislim da su građani dobro sagledali situaciju, a rezultati će nam reći kakva je situacija”, kaže Đurović za ATV.

U Višegradu je danas održan referendum na kojem su se građani izjašnjavali na 24 biračka mjesta da li su za ili protiv opoziva aktuelnog načelnika opštine Mladena Đurevića.

Prema izvodu iz centralnog biračkog spiska, 10.685 glasača moglo je da obavi građansku dužnost.

(E.M)