Vijesti 22.10.2021.

ĐURO ČUBRILOVIĆ, ODBORNIK: Neosnovano izrečena kazna za kršenje izolacije

ČITANJE: 3 minute

U vezi sa kaznom koja mi je izrečena, a za koju sam saznao iz medija, zbog navodnog kršenja mjere izolacije, želim da obavijestim javnost da sam u cilju zaštite svoje porodice, prvenstveno četvoro male djece, od kojih su dvoje osmomjesečne bebe, odlučio da izolaciju provedem u rodnom selu u kući u Krupi na Vrbasu, navodi se u saopštenju Đure Čubrilovića, odbornik DEMOS-a u Skupštini grada Banja Luka)

Njegovo reagovanje prenosimo u cijelosti:

– O tome sam uredno obavijestio nadležne službe. Komunalna policija me je posjetila u kući u Krupi gdje sam se nalazio, kao što sam ih i obavijestio.

Međutim, nakon toga, komunalna policija je posjetila i moj stan u Banjaluci, gdje naravno nisam bio i zbog toga mi je izrečena kazna.

Ne želim da vjerujem da je u pitanju zla namjera, već nesporazum, ali u svakom slučaju ću se na ovu odluku žaliti.

Uložiću žalbu jer ne želim da bilo ko od mojih sugrađana povjeruje da sam se ponašao nesavjesno i neodgovorno, pogotovo jer od početka ove pandemije poštujem striktno sve mjere kako bi zaštitio i sebe i ljude oko sebe.

Smatram da odbornik treba da bude uzoran građanin, a ne neko ko će da krši propise, te i zbog toga neću dozvoliti da se moje ime pominje u tom kontekstu.

Takođe, novac koji treba da platim za navodnu kaznu, kada dokažem da je neosnovana, uplatiću u humanitarne svrhe „Udruženju porodica 4+“, jer mislim da je njima taj novac potrebniji nego gradskoj kasi koja se svakako hvali suficitom.

Imajući u vidu da je komunalna policija moje kolege odbornike, prvenstveno iz vladajuće koalicije, provjeravala u toku izolacije po više puta, te da je za više nas izrečena kazna iako smo bili u izolaciji, ne mogu se oteti utisku da je u pitanju ipak obračun sa političkim neistomišljenicima, a ne nesporazum.

Smatram da svi odgovorno treba da rade svoj posao i pohvaljujem ovom prilikom komunalnu policiju ukoliko tako revnosno postupaju u svom svakodnevnom radu.

Međutim, svi mi imamo rođake, poznanike i prijatelje koji su bili u izolaciji, a koje nijednom nije obišla komunalna policija za vrijeme izolacije, a kamoli više puta.

To im i ne zamjeram, jer je praktično i nemoguće obići sve osobe u izolaciji. Prema tome, ovdje je više nego jasno da je namjera bila da se prije svega pojedini odbornici u javnosti diskredituju i da se naruši njihova reputacija.

Pomalo sam iznenađen ovakvim vidom političke borbe, budući da je navodno glavni moto sadašnjeg gradonačelnika pravda i pravičnost, te grad bez podjela. Međutim, djela to u potpunosti demantuju.

Želim da istaknem da se zalažem da svi koji krše mjere izolacije treba da budu kažnjeni i to u potpunosti podržavam, ali da se pristupa profesionalno, a ne da se ovakve stvari zloupotrebljavaju i koriste u političke svrhe. Jer, u pitanju je javno zdravlje koje treba svima da nam bude prioritet – zaključio je Đuro Čubrilović.

(SB)