“Đurologija” 20. marta u Banjaluci

“Đurologija” legendarnog Branka Đurića Đure svoje 227. izdanje imaće pred banjalučkom publikom 20. marta sa početkom u 20 časova u Banskom dvoru.

Svojim prepoznatljivim šarmom i dugogodišnjim glumačkim iskustvom, koje se posebno ogleda u kultnim projektima “Top lista nadrealista” i “Audicija”, Branko Đurić Đuro kroz „Đurologiju“ pruža ono najbolje od sebe.

Svojevrsni (anti)stand up show „Đurologija“, kako ga i sam Đuro voli nazivati, u stvari je zbirka njegovih intimnih razmišljanja i pogleda na život koje prepričava na iskren i urnebasan način, držeći publiku u 90 minuta u oduševljenju i gotovo neprekidnom smijehu.

Svi koji do sada još nisu uspjeli pogledati ovu kultnu predstavu, ulaznice po cijeni od 20 KM moći će kupiti u online sistemu Kupikartu.ba i na blagajni Banskog dvora.

(srpskacafe)

Propusti u svakom trećem vrtiću

Prosvjetna inspekcija u Srpskoj lani je u gotovo svakoj trećoj kontrolisanoj predškolskoj ustanovi utvrdila propuste u radu.

E-udžbenici neće uskoro pred đake

Đaci u osnovnom obrazovanju u Republici Srpskoj još dugo će nositi đačke torbe, u kojima će biti udžbenici, radne sveske, vježbanke i školski pribor, jer nadležni kažu da elektronski udžbenici neće u skorije vrijeme da zažive u ovim obrazovnim ustanovama.

Kolovozi klizavi, obustave zbog izlivanja vode, klizišta i odrona

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se vozi po mokrim i klizavim kolovozima, na pojedinim dionicama i dalje su obustave zbog izlivanja vode i klizišta, a zbog većeg odrona potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Drvar-Marin Brod, pa se preporučuju alternativni pravci, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.