Politika 03.08.2021.

DNS: Ako je tačan Inckov navod da je počasni građanin Laktaša, pozivamo SNSD da poništi odluku

ČITANJE: 1 minuta

Demokratski narodni savez poziva načelnika opštine Laktaši i skupštinsku većinu predvođenu sa SNSD da odmah zakažu vanrednu sjednicu SO i ponište odluku kojom se bivši visoki predstavnik Valentin Incko proglašava počasnim građaninom Laktaša, ukoliko su tačni njegovi navodi da je počasni građanin ove opštine, saopšteno je iz Gradskog odbora DNS-a Banjaluka.

– Kako je moguće da je SNSD dao titulu počasnog građanina istom ovom Incku koji je i prije nametanja ove sramotne odluke donosio odluke uglavnom usmjerene protiv Republike Srpske i podnosio izvještaje Savjetu bezbjednosti UN u kojima je isključivo kritikovao Republiku Srpsku?

Sramotno je i poražavajuće da nakon oktroisanja Krivičnog zakona, Valentin Incko ponosno tvrdi da je idalje počasni građanin Laktaša i da nam se svima smije u lice, hvaleći se ovom nevjerovatnom činjenicom na odalsku iz BiH.

Valentin Incko je pokazao svoje pravo lice kada je namentuno pomenuti zakon čiji je cilj revizija istorije u prošlom vijeku i koji je direktono uperen protiv srpskog naroda.

Ovo treba da nam budu lekcije za ubuduće, koga i zašto proglašavamo počasnim građanim u Republici Srpskoj.

Oktroisani namjesnici koji suspenduju institucije, suverenost i demokratiju, svakako ne mogu biti pozitivne ličnosti i o njima će tek govoriti istorija – zaključuju u banjalučkom DNS-u.

(SB)

Oznake: DNS Banjaluka