DNS BANJALUKA: Milan Radović uručio članske karte za 300 novih članova

Predsjednik banjalučkog Gradskog odbora DNS-a Milan Radović uručio je sinoć u Banjaluci članske karte za 300 novih članova stranke.

On je istakao da DNS jača i da će biti značajna politička stranka i u narednom periodu, dodajući da ima velika očekivanja za naredne lokalne izbore.

“DNS svakodnevno dobija nove članove, ne samo u Banjaluci, nego i u regiji – u Čelincu, Mrkonjić Gradu, Kneževu i Kotor Varošu”, rekao je Radović.

Milan Radović, predsjednik Gradskog odbora DNS Banja Luka, pozdravio je nove članove i naglasio da je njihov dolazak motiv i inspiracija za još bolji i predaniji rad.

„DNS-u pristupaju mahom mladi ljudi koji su, prije svega, shvatili da ne žele da budu pasivni. Ne smijemo biti pasivni i ne smijemo dozvoliti negativnu selekciju. Nama su potrebni odgovorni ljudi, vrijedni ljudi, i svako takav će naći mjesto u našoj stranci“, poručio je Radović.

Novim članovima su se takođe obratili i predsjednik Regionalnog odbora DNS Banja Luka Željko Dubravac, kao i potpredsjednik Demokratskog narodnog saveza Darko Banjac, koji su naglasili da je DNS važan i odlučujući faktor, kako na nivou Grada Banja Luka, tako i u čitavoj Republici Srpskoj.

“Demokratski narodni savez ne zavisi od trulih kompromisa, već od patriotski orijentisanog članstva koje podržava principijelnost i dosljednost u politici stranke. Činjenica da je danas učlanjeno preko 300 novih članova pokazuje da će kvalitetni programi, ali i kvalitetni, stručni i odgovorni pojedinci uvijek imati značajnu podršku građana”, poručili su iz ove stranke.

Na pitanje Srne da li prelazak tri odbornika DNS-a u Skupštini grada Banjaluka u Demos može oslabiti redove DNS-a, Radović je rekao da njihov odlazak sigurno neće oslabiti redove DNS-a.

“To je njihova stvar, želim kolegama puno sreće u novom političkom angažmanu. DNS ostaje čvrst i klub odbornika stabilan”, poručio je Radović.

(Srna, dns-banjaluka.org)

Brendiranje proizvoda od velikog značaja za Republiku Srpsku

U Trebinju je održana Konferencija “Brendiranje domaćih proizvoda-naše je bolje”. Istaknut je značaj brendiranja domaćih proizvoda, ali i brendiranje turističkih usluga, naročito u Trebinju, kao turističkom mjestu broj jedan u Srpskoj.

PROGRAM REFORME UMJESTO ANP-a: Definisana saradnja sa NATO-om, a ne članstvo

Dok u javnosti RS i FBiH već traju žučne polemike o Programu reforme koji će biti upućen u Brisel nakon imenovanja mandatara Savjeta ministara BiH, iako gotovo niko od aktera tih rasprava nije imao uvid u sadržaj ovog dokumenta, banjaluka.net saznaje šta su ključne dimenzije Programa. Podsjećamo, naš portal je još prije mjesec dana prvi

VIŠKOVIĆ: Prvo pročitati šta piše u dokumentu, pa onda komentarisati

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da dokument Program reformi BiH, koji je usvojilo Predsjedništvo BiH, ne prejudicira članstvo BiH u NATO, niti narušava vojnu neutralnost. “U dokumentu precizno piše da ne prejudicira članstvo u NATO. Bilo bi dobro da taj dokument, koji se zove Programske reforme BiH, Mirko Šarović, Branislav Borenović i