DNS BANJALUKA: Milan Radović uručio članske karte za 300 novih članova

Predsjednik banjalučkog Gradskog odbora DNS-a Milan Radović uručio je sinoć u Banjaluci članske karte za 300 novih članova stranke.

On je istakao da DNS jača i da će biti značajna politička stranka i u narednom periodu, dodajući da ima velika očekivanja za naredne lokalne izbore.

“DNS svakodnevno dobija nove članove, ne samo u Banjaluci, nego i u regiji – u Čelincu, Mrkonjić Gradu, Kneževu i Kotor Varošu”, rekao je Radović.

Milan Radović, predsjednik Gradskog odbora DNS Banja Luka, pozdravio je nove članove i naglasio da je njihov dolazak motiv i inspiracija za još bolji i predaniji rad.

„DNS-u pristupaju mahom mladi ljudi koji su, prije svega, shvatili da ne žele da budu pasivni. Ne smijemo biti pasivni i ne smijemo dozvoliti negativnu selekciju. Nama su potrebni odgovorni ljudi, vrijedni ljudi, i svako takav će naći mjesto u našoj stranci“, poručio je Radović.

Novim članovima su se takođe obratili i predsjednik Regionalnog odbora DNS Banja Luka Željko Dubravac, kao i potpredsjednik Demokratskog narodnog saveza Darko Banjac, koji su naglasili da je DNS važan i odlučujući faktor, kako na nivou Grada Banja Luka, tako i u čitavoj Republici Srpskoj.

“Demokratski narodni savez ne zavisi od trulih kompromisa, već od patriotski orijentisanog članstva koje podržava principijelnost i dosljednost u politici stranke. Činjenica da je danas učlanjeno preko 300 novih članova pokazuje da će kvalitetni programi, ali i kvalitetni, stručni i odgovorni pojedinci uvijek imati značajnu podršku građana”, poručili su iz ove stranke.

Na pitanje Srne da li prelazak tri odbornika DNS-a u Skupštini grada Banjaluka u Demos može oslabiti redove DNS-a, Radović je rekao da njihov odlazak sigurno neće oslabiti redove DNS-a.

“To je njihova stvar, želim kolegama puno sreće u novom političkom angažmanu. DNS ostaje čvrst i klub odbornika stabilan”, poručio je Radović.

(Srna, dns-banjaluka.org)

DODIK STIGAO U BUDIMPEŠTU “Mađarska primjer zemlje gdje se poštuju prava Srba”

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je večeras u Budimpšeti sa predstavnicima Samouprave Srba u Mađarskoj. Oni su upoznali srpskog člana Predsjedništva BiH o položaju Srba u Mađarskoj i tom prilikom naglasili da ostvaruje visok stepen prava i sloboda. Oni su istakli da je Mađarska primjer zemlje gdje se poštuju prava Srba i srpski

DAN INDIJSKE KULTURE Joga sve popularnija u Banjaluci

Na tvrđavi Kastel danas je organizovan peti Međunarodni dan joge i dan indijske kulture u gradu. Svečanom otvaranju prisustvovao je i gradonačelnik Igor Radojičić koji je naglasio da je Indija, kao jedna velika zemlja, bogate kulture i tradicije, prepoznala Banjaluku kao jedan od gradova prijatelja ove manifestacije. – Gradska uprava godinama pruža podršku indijskim prijateljima,

“NISTE SAME” Podrška ženama u postporođajnom periodu

Centar za edukaciju i promociju zdravog života organizuje susrete grupe podrške za žene u postporođajnom periodu, u okviru implementacije projekta „Uspostavljanje grupa za samopomoć i psihološku podršku ženama u perinatalnom periodu na području Grada Banjaluka“. Učešće je besplatno, a početak je najavljen za 20. jun. Na ovim grupama imaćete priliku da u povjerljivoj i prijatnoj

STIGLI U BANJALUKU Biciklisti završili trku dugu više od 1.000 kilometara

Učesnici brevet biciklističke trke duge 1.030 kilometara stigli su danas na cilj u Banjaluku. Biciklisti iz BiH, Belgije, Ukrajine, Slovenije i Hrvatske započeli su u četvrtak, 13. juna iz Banjaluke vožnju dugu 1.030 kilometara, za šta su na raspolaganju imali samo 75 časova. Multidisciplinarnu biciklističku manifestaciju “Bi hard, ultra rejs end brevet” (“B-HARD Ultra Race

BORENOVIĆ: Što prije formirati vlast na nivou BiH

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović smatra da što prije treba formirati vlast na niovu BiH i da to očekuju i predstavnici međunarodne zajednice. Borenović je pozvao stranke koje su pobijedile na izborima da to učine što prije, te napomenuo kako su izabrani kolegijumi oba doma parlamenta BiH i podijeljeni resori. “Pozivamo ih da završe ovaj posao,

Očekuje se jako nevrijeme, Protivgradna zaštita Srpske spremna

Jako nevrijeme praćeno gradom očekuje se poslijepodne zapadno od rijeke Bosne, ali ga Protivgradna preventiva Republike Srpske spremno dočekuje, rekao je za Srnu direktor ovog javnog preduzeća Tihomir Dejanović. Dejanović je naveo da se nestabilnosti očekuju oko korita rijeke Vrbas, oko planine Kozare, oko ribnjaka u Prijedoru, oko Bardače u Srpcu i oko ribnjaka u