Politika 18.10.2019.

DNS DODIKU: Neće nas niko odstranjivati, nismo mi maligno tkivo

ČITANJE: 1 minuta

Niko ne treba da odstranjuje DNS, jer mi nismo maligno tkivo, poruka je koju je danas uputio DNS, lideru SNSD Miloradu Dodiku, reagujući na njegov jučerašnji intervju dat RTRS, a u kojem je govorio o odnosima ove dvije stranke.

Dodik je u intervjuu, između ostalog, zaprijetio kako će DNS biti odstranjen iz vlasti ako podrži predsjednika SDS Mirka Šarovića.

– Iznenađeni smo oštrinom ničim izazvane reakcije i stavova koji su izneseni, i u kojima se komentariše odnos SNSD i DNS. Naročito nas je pogodila riječ „odstranjivanje“ kao da se radi o nekom malignom tkivu koje treba odstraniti, da bi preostali dio zdravo funkcionisao – navodi se u saopštenju iz DNS.

Dodaje se da DNS nije maligno tkivo i da nikada neće ni biti. Ističu da bez obzira na razne spekulacije koje su prisutne u javnosti, ovakvi Dodikovi stavovi nikome ne idu u korist.

U DNS zamjeraju Dodiku jer je komentarisao odnos DNS i SNSD prije zajedničkog sastanka ove dvije stranke.

– Najmanje što smo mogli očekivati jeste da ne komentarišemo određena pitanja i ne donosimo nikakve sudove prije razgovora koji su trebali uslijediti na nivou najviših organa ove dvije stranke. Ovako nam se čini da je konačan stav sa kojim SNSD ide na razgovore potpuno jasan i nedvosmislen – poručuju iz DNS.

(Srpskainfo)