Politika 14.11.2018.

DNS “mangupi” su Radović, Malešević i Popović

ČITANJE: 1 minuta

Za SNSD su sporna tri poslanika DNS-a: Milan Radović, Dane Malešević i Đorđe Popović, jer su tokom izborne kampanje radili za Savez za promjene i njihove kandidate, a ne za kandidate koalicije.

“Juče smo na stranačkim sastancima sa DNS-om neke stvari rekli i smatramo da neki ljudi koji su radili u DNS-u, a identifikovali smo trojicu, nisu bili u funkciji koalicionih dogovora. Govorili smo o tome da ne možemo prihvatiti njihov kapacitet u ukupnom modeliranju naših odnosa”, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

On je rekao i da je iznenađen smjenom Nedeljka Čubrilovića sa pozicije zamjenika predsjednika DNS-a na sjednici Predsjedništva te stranke, naglasivši da aktuelni predsjednik parlamenta Srpske nije učestvovao u posljednjim smjenama kadrova DNS-a.

“On je korektno radio sa nama i nismo imali posebne probleme. Korektno je da to kažemo, kao i da bilo ko od stranaka koalicije kaže ko u SNSD-u ugrožava koalicioni potencijal”, rekao je Dodik novinarima.

Zanimljivo je i to da će Konstitutivnom sjednicom desetog saziva Narodne skupštine Republike Srpske predsjedavati Dane Malešević kao najstariji poslanik. Malešević će predsjedavati i tokom polaganja zakletve novoizabrane predsjednice Republike Srpske, Željke Cvijanović.

(Banjaluka.net)

 

Oznake: Milorad Dodik