Politika 04.09.2019.

DNS nastavlja sa zaokretom od vlasti prema opoziciji, omladinci pripremaju teren

ČITANJE: 1 minuta

Da li je Demokratski narodni savez sve bliži opoziciji? Iako je DNS dio koalicije koju predvodi Savez nezavisnih socijaldemokrata, ponekad se ne može u potpunosti utvrditi da li su bliži vlasti ili opoziciji.

Mada se nezadovoljstvo prema SNSD-u, koje je uvijek bilo prisutno u redovima DNS-a, vješto krilo, sada je sve češće javno vidljivo.

Među brojnim članovima prednjači Željko Dubravac, koji je najavio kandidaturu za načelnika opštine Čelinac kao protivkandidat Momčilu Zeljkoviću. Dubravac u svojoj novoj kolumni objavljenoj na društvenim mrežama žestoko kritikuje opštinsku vlast u Čelincu i status Jošavke u toj opštini.

Uporedo sa Dubravcem, u podršci opoziciji i kritici aktuelne vlasti prednjače predstavnici mladih DNS-a koji otvoreno podržavaju Draška Stanivukovića i Jelenu Trivić. Odbornik DNS-a a u Mrkonjić Gradu Miki Aleksić javno učestvuje u sakupljanju potpisa s Draškom Stanivukovićem, kao i Mladi DNS-a Prijedor.

Da li stranka Marka Pavića, po starom receptu, prvo istura mlade, a kasnije kreće konačni obračun sa SNSD-om, ostaje da se vidi.