Izbori 2022 30.09.2022.

DNS NE POVLAČI KANDIDATE: “Idemo da pobijedimo u nedjelju”

ČITANJE: 2 minute

Idemo da pobjedimo u nedjelju. Mi nikada nismo trgovali interesima Republike Srpske i njenog naroda. Iza nas je 30 dana kampanje u kojoj smo narod uvjerili da glasaju za nas, poručio je lider DNS i kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH Nenad Nešić.

– 20 godina SNSD i PDP drže crno-bijelu zastavu. Nikad manje nisu voljeli Republiku Srpsku, već su se međusobno mrzili, dodaje Nešić.

“Imate priliku da glasate za nekog, a ne protiv. Imate priliku za prosječnu platu od 2.000 КM. Кo god želi promjene, treba da glasa za Nenada Nešića. Jedini koji ima šansu da pobjedi crno-bijelu koaliciju sam ja”, ističe Nešić.

On je dodao da dok se ostali svađaju i dijele, Republika Srpska propada.

“Nikada nisam razmišljao da se povučem. Nije to u mojoj prirodi, ni u prirodi DNS-a. Možda bih se i povukao kad bi me neko uvjerio da je ‘Mirko Cvijanović i Željka Šarović bolji od mene’. Oni nude nakon 16 godina vlasti jedno, te isto”, kazao je Nešić.

Niti DNS, niti Radislav Jovičić ne trguju interesima Srpske. Ja nisam čovjek koji će se posljednji dan povući, držeći građane u neizvjesnosti, rekao je Jovičić.

Кako kaže, odluku o povlačenju mogu donijeti isključivo organi stranke, ali da oni nisu neozbiljni da se to uradi posljednji dan kampanje.

– Кao budući predsjednik Srpske, obećavam da ću raditi na jedinstvu građana, da ću vratiti ugled institucije Predsjednika Republike Srpske. Mi smo svjedoci da nismo imali vidljivu ulogu predsjednika, zbog čega smo ponudili kandidata. Pozivam sve da puste građane da glasaju po sopstvenoj bolji, a građane uvjeravam da je najbolji treći put – rekao je Jovičić.

Očekujemo od osam do 10 mandata u Narodnoj skupštini i najmanje jedan mandat u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, rekao je sekretar DNS Duško Ivić.

– Već u ponedeljak očekujemo da vidimo DNS u vlasti na svim nivoima – rekao je Ivić.

Jovičić kaže da nije imao pritisaka i da sve odluke donose organi stranke.

– Nismo uopšte imali ideju da odustanemo, nego da idemo do kraja – rekao je Jovičić.

Na pitanje da li je bilo pregovora sa opozicijom da odustanu, Nešić kaže da su otvoreni za razgovore.

– Bilo je razgovora, to mogu da potvrdim. Ali nije bilo pritisaka – rekao je Nešić.

(A. Stojanović)