Politika 10.12.2019.

DNS: Od devet predsjednika regionalnih odbora, šest protiv Aćimovića, Gligorić se javno ogradio od njega

Zbog kandidovanja Draška Aćimovića od devet predsjednika regija, šest se protivi imenovanju. Veliki broj predsjednika opštinskih i gradskih odbora DNS-a se takođe protivi imenovanju potpredsjednika SDP-a i bivšeg savjetnika Petra Đokića na funkciju ministra u Savjetu ministara.

Kako kažu, oni su zaslužni za rezultat DNS-a, a dobili su Aćimovića koji je ujedno i kum Vedrana Jarića koji lobira po Republici Srpskoj za podršku Aćimoviću.

Ogromno je nezadovoljstvo i u gradskim odborima Prijedor i Banjaluka, posebno iz razloga što je Aćimović veliki lobista za NATO i unitarnu BiH.

Ove informacije su potvrđene za ATV iz više regionalnih odbora DNS-a.

Gligorić: Aćimoviću RS nije na prvom mjestu

Poslanik DNS u Narodnoj skupštini Republike Srpske i član Predsjedništva stranke Slavko Gligorić javno se pridružio onima koji se u DNS protive kandidaturi Draška Aćimovića za ministra u Savjetu ministara BiH.

– Podržavam potpredsjednike Darka Banjca, Nenada Nešića i ostale koji se protive jučerašnjoj odluci DNS da kandiduje Aćimovića. Smatram da ministar ispred DNS ne može da bude neko kome Republika Srpska nije na prvom mjestu – rekao je za Srpskainfo Gligorić, koji je i vršilac dužnosti generalnog direktora „Željeznica Republike Srpske“.

Gligorić je predsjednik Regionalnog odbora DNS Doboj.

(Srpskainfo, ATV)