Politika 13.05.2016.

DNS odlučio: Samostalno na lokalne izbore za odbornike

ČITANJE: 2 minute
Бањалука - ДНС - сједница
Predsjedništvo Demokratskog narodnog saveza (DNS) donijelo je odluku o samostalnom učešću na predstojećim lokalnim izborima za odbornike u svim opštinama Republike Srpske, Brčko distriktu i Federaciji BiH.

Nakon sjednice Predsjedništva DNS-a, lider stranke Marko Pavić rekao je novinarima da DNS samostalno ide na izbore za odbornike u Glamoču, Grahovu, Bosanskom Petrovcu, Drvaru, Sanskom Mostu, Jajcu i Gornjem Vakufu.

Pavić je rekao da je Predsjedništvo DNS-a potvrdilo odluku o koaliciji za načelnike opština sa SNSD-om i SP-om na osnovu ranijeg načelnog dogovora predsjednika tri stranke prema kojem bi DNS-u trebalo da pripadne 12 opština, SP-u osam, a SNSD-u ostale opštine, osim jedne koja bi pripala Srpskoj radikalnoj stranci Dragana Đurđevića.

On je precizirao da bi DNS-u trebalo da pripadnu opštine Krupa na Uni, Oštra Luka, Prijedor, Čelinac, Drinić, Jezero, Petrovo, Ugljevik, Bratunac, Istočna Ilidža, Rudo i Ljubinje.

“DNS je imao određenu rezervu za Banjaluku, Kotor Varoš, Foču i Brod i zbog toga ćemo još jednom na sastanku koalicionih partnera dogovoriti neke stvari”, istakao je Pavić.

On je rekao da u ovim lokalnim zajednicama nije u pitanju ko bi trebalo da dobije načelnika, već to da neke ljude možda ne mogu da podrže ili je u nekim mjestima potrebna šira koalicija, te da je potrebno otkloniti neka dosadašnja iskustva iz koaliranja.

Pavić je rekao da je Predsjedništvo DNS-a donijelo odluku da ova stranka zajedno sa SNSD-om i SP sutra učestvuje na mitingu na banjalučkom Trgu Krajine.

“DNS se zalaže za to da se poštuje rješenje MUP-a Republike Srpske da nema kretanja ulicama. Apelujemo da ne dođe do bilo kakvog kontakta dvije suprotstavljene strane i da se građani poslije upućenih poruka mirno raziđu”, istakao je Pavić.

On kaže da poruke koje su od interesa za Srpske, bez obzira koja ih strana uputi, treba da se nađu na dnevnom redu institucija vlasti, političkih stranaka i svih koji na neki način odlučuju o dešavanjima u Republici Srpskoj, jer svaki glas razuma je dobro došao i treba ga uvažiti.

(Agencije)