Politika 22.03.2019.

DNS optužuje Srpskainfo portal i tvrdi da ostaje vjeran koaliciji sa SNSD

ČITANJE: 3 minute

Demokratski narodni savez i dalje ostaje čvrsto na svojim proklamovanim politikama, saradnji sa koalicionim partnerima, prije svega SNSD, svjesni činjenice i potrebe sadašnjeg trenutka, da moramo imati snažnu i jedinstvenu nacionalnu i ekonomsku politiku, kako u Republici Srpskoj, tako i u Bosni i Hercegovini.

To je saopšteno iz DNS nakon što je SrpskaInfo portal  jutros objavio pismo (koje je prenio i naš portal)  grupe poslanika DNS u Narodnoj skupštini Srpske, članova Predsjedništva i Glavnog odbora stranke upućeno lideru Marku Paviću, u kome traže da reaguje na izjave pojedinaca u partiji koji prizivaju odlazak DNS u opoziciju i sukobe sa koalicionim partnerom SNSD.

U DNS tvrde da to nije tačno i da su izloženi „strahovitim pritiscima i tendecioznim natpisima, koji i dalje imaju za cilj pokušaj izazivanja destabilizacije rukovodstva“.

– Svi ti pritisci idu u pravcu pokušaja narušavanja jedinstva unutar DNS, prije svega na relaciji predsjednik, Predsjedništvo i Klub poslanika DNS u Narodnoj skupštini RS. Sve to po ustaljenoj matrici, uvlačenjem u priču najodgovornijih nosioca politike DNS. I ovaj put, kao i mnogo puta ranije, koriste se neprovjerene i anonimne dojave, a svima je jasno da ti senzacionalistički natpisi u iole ozbiljnijim portalima ne bi trebali da nađu svoje mjesto. Naravno, ako nije sa umišljajem i sa namjerom, a mi imamo razloga da sumnjamo da je tako – saopštio je DNS.

Tvrde da imaju jasno profilisanu politiku i da ni jedan pojedinac, niti organ nije iskazao želju da napusti koalicionu politiku i saradnju sa SNSD.

– Tekst nije slučajno objavljen u ovom trenutku, jer oni koji se boje jakog DNS čine sve da unesu razdor unutar DNS, a još im je važnije da naruše odnose sa SNSD, u završnoj fazi dogovora i usaglašavanja zajedničkih politika. Laž unose oni koji žele raspad DNS, koji ne žele DNS u koaliciji i koji misle da će uništavanjem DNS oni imati veću šansu da uspiju. Moramo ih razočarati, DNS svakim danom raste i jača, što je vidljivo svakom dobronamjernom. Zlonamjernim za utjehu možemo poručiti da je mnogo lakše se baviti drugim ljudima i strankama, nego sobom. Jer kada se pogledaš iznutra, onda ni sam sebi ne možeš objasniti šta ti je cilj, niti kuda si se zaputio – navode u saopštenju.

Odgovor redakcije ‘SrpskaInfo’

To što je u prvi plan u saopštenju DNS istaknuto da je portal Srpskainfo objavio pismo članova njihove partije predsjedniku stranke Marku Paviću, te navođenje imena novinara koji je objavio to pismo, predstavlja pritisak DNS na našu redakciju, potpisnika ovih redova i pokušaj javnog linčovanja.

Što se tiče navodnih „naručilaca“ ovog teksta, moramo da razočaramo DNS jer takvi ne postoje, niti se u Srpskainfo mogu naručivati tekstovi.

Pismo koje im je očito trn u oku, a za koje i sami znaju da postoji, dobili smo od člana njihove partije i ako se već bave političko – istražnim radnjama preporučujemo im da obrate pažnju na svoje članstvo, kadrove i ogromno nezadovoljstvo i podjele koje već dugo traju u DNS.

Ciljevi Srpskainfo i našeg novinara Slobodana Popadića nikada nisu bili, kako tvrdite, pritsici na DNS ni tendenciozni napisi, već prenošenje relevantnih informacija od provjernih izvora.

Tako smo uradili i ovaj put i ostajemo pri svakoj riječi koju smo objavili.

 

(SrpskaInfo)