Politika 13.03.2016.

DNS-ov šamar koaliciji – Pavićevo “NE” poskupljenju struje

ČITANJE: 2 minute
pavic

Marko Pavić ponovo je rekao “NE” poskupljenju struje u Srpskoj. U izjavi  jasno se usprotivio ostatku koalicije uz tvrdnju da je inicijativa nerealna i da će se protiv nje boriti na sve načine.

-DNS ne odustaje od svojih principa, mi ćemo pokušavati na sve moguće načine da spriječimo poskupljenje struje jer smatramo da dok god nisu sve unutrašnje rezerve iscrpljene, da nisu sve uštede provedene – da nema potrebe opterećivati građane- rekao je predsjednik Demokratskog narodnog saveza Marko Pavić.

DNS-ov šamar ostatku koalicije stigao je ekspresno – odmah poslije potvrde Petra Đokića i Branislave Milekić da je poskupljenje struje ponovo na dnevnom redu. SNSD-ov Luka Petrović DNS-u poručuje da ne treba miješati politiku u rad Regulatorne komisije za energetiku. Bez obzira na komešanja u koaliciji, prepupušta struci da sutra zaključi da li Srpskoj treba skuplja struja.

-Ja vjerujem da ovo nije razlog za koalicionu problematiku i da ovdje treba da presudi struka, a ne politika- rekao je generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović.

Na nagovještaj da će struja poskupiti reagovao je i Savez za promjene. Dan pred sjednicu Regulatorne komisije za energetiku SNS i SDS odlučno se protive – ali ne otkrivaju način na koji će eventualno spriječiti najavljeno poskupljenje. U slučaju da se poskupljenje ipak izglasa – PDP najavljuje izlazak na ulice.

-Ja lično smatram da oni žele na ovaj način da umire svoje glasače koje su zaposlili, da na ovaj način oni žele da prikriju svoj javašluku o radu koji se odnosi na gubitak električne energije u distributivnim mrežama-, rekao je Zoran Talić iz PDP-a.

-Regulatorna agencija i danas ima pravo na bijeli hljeb, i danas imaju vrlo visoke plate, i danas imaju 30 ljudi, povukli su prije dva mjeseca svoj izvještaj sa skupštine da se ne bi vidjelo šta se tamo radi- rekao je Dušan Berić iz SDS-a.

Odluku o poskupljenju struje za 10 odsto Regulatorna komisija je donijela još prošle godine. Na kraju je odloženo izvršenje odluke zbog isteka mandata četiri člana Komisije. Sličan zahtjev Elektroprivrede regulator će ponovo razmatrati na sutrašnjoj sjednici.

(ATV)