Vijesti 29.08.2015.

DNS-ovci poručili sa Banj brda: Nećemo dozvoliti da privatni interes nadvlada volju većine

ČITANJE: 1 minuta

dns

Aktivisti banjalučkog DNS-a pridružili su se danas akciji očuvanja rekreativne zone na Banj brdu, dajući podršku inicijativi “šetača” za zadržavanje postojeće zabrane prolaza automobila na najpoznatije banjalučko izletiše.

U današnjem simboličnom, “usponu” na Banj brdo učestvovali su aktivisti DNS-a iz Obilićeva i Starčevice, zajedno sa stranačkim funkcionerima, među njima i Boranom Bosančićem, šefom kluba odbornika DNS-a u banjalučkom parlamentu.

Bosančić kaže za za banjaluka.net da je cilj ove akcije podrška inicijtivi rekreativaca i da su time još jednom željeli da poruče da automobilima nije mjesto na Banj brdu.

– Podržavamo aktivnosti na obogaćivanju turističke ponude na Banj brdu, ali, isto tako energično smo protiv toga se odluke Skupštine grada prilagođavaju privatnom interesu pojedinaca – naglasio je Bosančić.

Ova akcija dolazi u vrijeme dok se čeka odluka gradskih vlasti u vezi dalje zabrane prolaza automomobila na ovo šetalište.

Kao što je odranije poznato, na Banj brdu bi uskoro trebao da proradi restoran pod franšizom proslavljenog srpskog tenisera Novaka Đokovića, što je probudilo strahovanja rekreativaca da će, zbog otvaranja ovog ugostititeljskog objekta, biti ukinuta postojeća zabrana prolaza automobila.

Iako još nisu donijele zvaničnu odluku u vezi eventualnog ukidanja zabrane, gradske vlasti, na čelu sa gradonačelnikom Slobodanom Gavranovićem, u proteklim mjesecima dale su nasluti da bi se mogle odlučiti na takav korak.

(banjaluka.net)