Politika 05.12.2020.

DNS raspustio odbore u Loparama i Brčkom

ČITANJE: 2 minute

Predsjedništvo DNS-a raspustilo je odbore u Loparama i Brčkom i za povjerenika imenovalo Radislava Jovičića, potpredsjednika DNS-a, saopšteno je danas iz ove stranke.

“DNS je interese građana i Republike Srpske stavio iznad bilo kog pojedinačnog interesa. Zbog stava pojedinaca u Loparama i Brčkom, da su funkcije važnije od naroda zbog kojeg stranke postoje, Predsjedništvo DNS-a raspustilo je odbore u ovim sredinama i za povjerenika  imenovalo Radislava Jovičića, potpredsjednik DNS-a”, kažu u DNS-u.

U ovoj stranci tvrde da pojedinci ne mogu oslabiti partiju, što kako kažu, govori i činjenica da skoro kompletno članstvo ostaje uz stranku, kao u slučajevima Bijeljine i Кozarske Dubice.

“Od tri odbornika izabranih u Skupštinu opštine Lopare, dva su ostala dosljedna i vjerna stranci.  Jučerašnje saopštenje da je OO DNS Lopare istupio iz DNS je u najmanju ruku rečeno neozbiljno. Predsjednik odbora je u bolnici. Sastanak OO nije uopšte održan. Saopštenje potpisano od strane sekretarice. I pored svega toga iskreni i vjerni članovi DNS-a nastavljaju zacrtanim putem i neće se obazirati na ovakve niskosti i podlosti”, zaključeno je u saopštenju DNS-a.

Ranije danas je iz Opštinskog odbora DNS Brčko saopšteno da je 25 od 30 članova istupilo zbog smjene potpredsjednika stranke Đorđa Popovića.

Opštinski odbor DNS-a Lopare sinoć je saopštio da je istupio iz ove stranke i najavio da će djelovanje nastaviti u novoformiranom političkom subjektu čiji će dio rukovodstva biti Đorđe Popović, koji je nedavno isključen iz DNS-a.

Da stvari u DNS-u nisu baš sjajne pokazuju i prijetnje između članova. Naime, član DNS iz Bijeljine Savo Popić u ponedjeljak je prijavio policiji da mu je prijetio stranački kolega Đorđe Popović, inače ministar saobraćaja i veza RS.

Nedugo nakon toga regovao je i lider DNS- Nenad Nešić, koji je smijenio tri potpredsjednika stranke, Đorđa Popovića, Ognjena Tadića i Dragomira Jovičića.

“Za gospodina Popovića razlog je nedolično ponašanje, odnosno prijetnje članu DNS-a, o čemu je zapremljena prijava u Policijskoj stanici u Bijeljini, a za preostalu dvojicu razlog je nesprovođenje politike DNS-a”, rekao je Nešić tada za “Nezavisne”.

(Nezavisne)

Oznake: DNS