Politika 17.11.2015.

DNS-SP: Koalicija čvrsta i stabilna

ČITANJE: 1 minuta
pavic djokic
Predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) Marko Pavić ocijenio je danas da je vladajuća koalicija u Republici Srpskoj čvrsta i stabilna uprkos svim otežavajućim okolnostima, negativnom okruženju i pokušajima predstavljanja Vlade Srpske kao generatora negativnih događaja.

Pavić je novinarima u Prijedoru nakon razgovora sa liderom Socijalističke partije (SP) Petrom Đokićem rekao da se situacija drži pod kontrolom i da je normalno da se razgovara kako unaprijediti odnose unutar Republike Srpske i kako sve činioce u Srpskoj angažovati na istom cilju, njenom razvoju.

-Ne treba jedni da vuku nazad, a drugi naprijed, jer to otežava “plivanje”. Ako neko nekom veže kamen za vrat, a tjera ga da pliva, jasno je da neće moći dugo izdržati- dodao je Pavić.

Predsjednik SP-a Petar Đokić rekao je da tri partnerske stranke imaju kvalitetnu aktivnost, da postoji puna stabilnost Vlade i institucija Republike Srspke i da tako treba da ostane i ubuduće.

-Govorimo o tome kako pronaći najbolja rješenja kako da u narednom periodu bez većih smetnji i problema funkcionišemo. To znači da moramo voditi računa o međunarodnom okruženju i o obavezama koje kao Republika Srpska i BiH imamo-rekao je Đokić.

On je naveo da se s vremena na vrijeme, zbog nedovoljne saradnje institucija Republike Srpske i BiH, stvara njihov loš imidž, zbog čega se plaše da se pažnja investitora pomjera sa BiH na neke druge države u okruženju, cijeneći da je tamo stanje stabilnije i bolje nego u BiH.

(Agencije)