Politika 13.10.2021.

DO IZBORA: Žarko Kovačević preuzeo dužnost gradonačelnika Prijedora

ČITANJE: 1 minuta

Zamjenik gradonačelnika Prijedora, Žarko Kovačević (US), danas je preuzeo i dužnosti gradonačelnika grada na Sani nakon što je Dalibor Pavlović (SNSD) podnio ostavku na ovu funkciju.

Kako Srpskainfo saznaje, primopredaja je jutros obavljena, a uz dužnosti prvog čovjeka grada, Kovačević je preuzeo službene akte i pečate, prenosi Srpskainfo.

On se povodom preuzimanja dužnosti gradonačelnika oglasio na svom Fejsbuk profilu.

– Samo želim ostati normalan, isti čovjek, ne mijenjati se, ne uraditi ništa nezakonito, želim da se ohlade usijane glave, politika nije važnija od života. Mislim da je ovo jedan naš veliki poraz, poraz društva, a ne pojedinca. Shvatio sam i ja šta je politika, šta su mediji i šta su ljudu. Shvatio na najteži mogući način. Ipak,vjerujem u Boga i u srpstvo. I u Prijedor – poručio je Kovačević.

On će dužnosti gradonačelnika obavljati do narednih izbora koji bi u Prijedoru mogli biti održani u narednom periodu od jednog do tri mjeseca.

Već sutra Kovačević će održati prvu konferenciju za medije nakon preuzimanja dužnosti prvog čovjeka grada.

Podsjećamo, Pavlović je podnio ostavku na mjesto gradonačelnika u ponedjeljak, sedam dana nakon što su u javnost isplivale skandalozne fotografije na kojima je pijan pored wc šolje i sa tabletama u ustimam kao i prepiske sa ženskom osobom u kojima navodi da će se ubiti.

(SB)