Vijesti 21.09.2020.

DO KRAJA GODINE 650 NOVIH MJESTA ZA MALIŠANE: Uskoro početak izgradnje vrtića u Kuljanima i Vrbanji

ČITANJE: 2 minute

U okviru velikog plana da se do kraja godine obezbijedi ukupno 650 novih mjesta u predškolskim ustanovama, do kraja ove godine trebalo bi da počne gradnja vrtića u naseljima Kuljani i Vrbanja, potvrdio je za “Nezavisne” Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove u Gradskoj upravi.

Prema Bilčarevim riječima, za vrtić u Kuljanima tender je u toku i uskoro se zatvara, te će se vjerovatno do kraja mjeseca znati ko će biti izvođač radova.

“Izgradnja vrtića u Kuljanima počeće vjerovatno do kraja oktobra, a nadamo se da bi krajem oktobra ili eventualno početkom novembra počela izgradnja vrtića u Vrbanji”, objasnio je Bilčar za “Nezavisne” i dodao da su i Kuljani i Vrbanja naselja sa velikim brojem djece, zbog čega se javila potreba za gradnjom vrtića, koji će biti u sastavu Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

“Za izgradnju vrtića u Kuljanima obezbijeđena su sredstva od 300.000 KM. Iz gradskog budžeta biće izdvojeno 200.000 KM, uz obezbijeđenu podršku Razvojnog programa UN-a (UNDP) od 100.000 KM”, kazao je Bilčar.

Novi vrtić u Kuljanima biće smješten u prostorijama nekadašnje škole, koja raspolaže prostorom od 465 kvadratnih metara. Za potrebe otvaranja vrtića ovaj prostor biće u potpunosti rekonstruisan i prilagođen novoj namjeni, a smještaj će biti obezbijeđen za oko 90 mališana, podijeljenih u po dvije jasličke i vrtićke grupe.

Za još 170 mališana vrata bi uskoro trebalo da otvori drugi dio vrtića “Kolibri” u Lazarevu”, a do jeseni bi trebalo da bude završen i novi vrtić na Petrićevcu, koji je predviđen za smještaj do 150 djece, pišu “Nezavisne”

Takođe, intenzivno se radi na dogradnji najstarijeg gradskog vrtića “Ježeva kućica”. Tokom godine kroz Projekat energetske efikasnosti biće “utopljeni” vrtići “Neven” i “Naša djeca”.

(N.S/ Banjaluka.net)

Oznake: Izgradnja, Vrtić