Vijesti 11.07.2020.

DO KRAJA LJETA: Više od 500 domaćinstava gornjeg dijela Česme dobiće vodu

Izgradnja vodovodnog sistema “Česma-Krčmarice”, za više od 500 domaćinstava u gornjim dijelovima Česme, napreduje dobrom dinamikom, u okviru radova vrijednih 2,8 miliona KM.

Prema podacima Odjeljenja za komunalne poslove, već je završena sekundarna mreža treće zone te oko 50 odsto poslova na izgradnji četvrte visinske zone.

Da bi vodu obezbijedili u višim djelovima Česme, izgrađena su i dva nova rezervoara koja su povezana potisnim cjevovodima, prenosi ATV.

“Rezervoari druge i treće zone su već povezani, a u narednih 15 dana trebalo bi da bude završen i cjevovod do rezervoara četvrte zone, za najviše djelove Česme, gdje se, uporedo s tim, radi i nova sekundarna mreža”, ističu u Odjeljenju.

Završetkom svih ovih radova, više od 500 domaćinstava iz gornjih dijelova Česme, uključujući i dio laktaških sela, do kraja ovog ljeta dobiće vodu.

Vodosnabdijevanje viših djelova Česme izvodi se u okviru velikog projekta pod nazivom “Voda 1”, u ukupnoj vrijednosti od 7,8 miliona KM tokom kojeg će biti izgrađeno 56 kilometara nove vodovodne mreže u više naselja u gradu.

(SB/banjaluka.net)