Vijesti 20.01.2017.

Do Pavića napokon prohodan put

ČITANJE: 2 minute

Grtalice su stigle u Paviće. Lokalni put Grgići – Šipke – Klincovi – Topići – Grujičići je konačno prohodan. Potvrdio je ovo u izjavi za Elta televiziju i portal SrpskaCafe, Ostoja Topić, potpredsjednik Savjeta banjalučke mjesne zajednice Pavići.

– Grtalice su stigle, putevi su pročišćeni, Gradska uprava i Zimska služba su poslušali naše molbe i putevi su pročišćeni na području naše mjesne zajednice. Pročišćen je i put prema Vilusima. Ostala su dva sporedna puta, prema Kalazovićima i Mačkićima, i to su nam obećali pročistiti. Hvala puno Zimskoj službi i Gradskoj upravi, što su nam izašli u susret i pročistili put, bili smo u blokadi puna tri dana.

Topić je potvrdio da je normalizovana isporuka električne energije, te da je snabdjevanje ove mjesne zajednice vodom uredno.

– Radnici Zimske službe očistili su i sve lokalne puteve na teritoriji mjesne zajednice Stričići. Putevi prema Gornjim i Donjim Lusićima, Regodićima, Delićima, Vulinima i Antonićima su nakon dvodnevne blokade izazvane obilnim snježnim padavinama – očišćeni – kaže predsjednik Savjeta ove banjalučka mjesne zajednice Zlatko Sladojević.

– Prohodan je put kroz Krivokuće, kao i prema zasocima Lazičići, Marčetići, Živkoviće, Miličeviće, zatim za Savanoviće u polju i Savanoviće na brdu, dok je čišćenje puta prema Sladojevićima u Dubici u toku – dodaje Sladojević, ističući da su radnici zimske službe pročistili i put prema Kočićevom ognjištu.

On je pohvalio zalaganje radnika zimske službe na terenu naglašavajući da su učinili sve što su mogli da deblokiraju sela i zaseoke na području Stričića, Lokvara i Donjih Lusića, koji su gotovo puna dva dana bili odsječeni od svijeta. Posebno se zahvalio našoj televiziji zahvaljujući kojoj su Gradska uprava i predstavnici Zimske službe dobili pravu informaciju o stanju na terenu.

Radnici Zimske službe su tokom večeri i jutra pročistili većinu lokalnih puteva na području mjesne zajednice Pavići, potvrdio je za Elta televiziju v.d. načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić. On je naglasio da je čišćenje puteva na ovom području bilo otežano i zbog nanosa koji su visoki i preko jednog metra, te da će preostali lokalni putevi na ovom području biće očišćeni tokom dana.

(srpskacafe.com)