Sport 03.05.2019.

DO SADA ISTRČAO NEKOLIKO TRKA Slijepi trkač na polumaratonu i ove godine

ČITANJE: 2 minute

Miladin Dragojević, koji je član Atletskog kluba invalida Vrbas iz Banjaluke, do sada je već istrčao nekoliko trka. Spreman je, kaže, i za naredni 5. Banjalučki polumaraton.

Prvi polumaraton istrčao je prošle godine na događaju 4. Banjalučkog polumaratona. Kaže da mu je prvi bio i najteži, jer se za njega spremao samo mjesec dana. Nakon toga prošlog je septembra istrčao i “Dukat fit Banjaluka noćni polumaraton”. Trenutno se intenzivno priprema za 5. jubilarni Banjalučki polumaraton.

– Osim toga što izuzetno uživam u dužinskom trčanju, želim u isto vrijeme da pošaljem poruku kako mladim, tako i starijim generacijama o blagotvornosti trčanja za tijelo i dušu. U našem trkačkom svijetu svi su dobro došli, mladi, stari, krupni. Mi trkači upravo najviše bodrimo one koji su na neki način hendikepirani. To sam osjetio i na svojoj koži. Pozitivizam, podrška, bodrenje je jedino što sam ikad dobio od trkača – dodaje Miladin.

Žao mu je što na ulicama Banjaluke nema više navijača. Kaže podrška je uvijek znčajna.

– U tom smislu bih želio ovom prilikom da pozovem Banjalučane da izađu i navijaju na 5. Banjalučkom polumaratonu 12. maja. Poznato mi je da je organizator na trasi Banjalučkog polumaratona obezbjedio navijačke zone sa muzikom, na kojima će se dijeliti navijački rekviziti, pištaljke i slično. Dođite, navijajte i dobro se zabavite – ističe Miladin.

Miladinu će na 5. jubilarnom Banjalučkom polumaratonu pomagati i uz njega trčati veslač Darko Savić, ove godine proglašen za najboljeg sportistu Republike Srpske.

Na Banjalučkom polumaratonu 12. maja, očekuje se više od 6 000 učesnika iz preko 30 zemalja svijeta i regiona. Na rasporedu su pet trka: Banjalučki polumaraton 21,1 km, Mg Mivela Banjalučkih 10 km, Bambini maraton, Telegroup štafetni polumaraton i Nektar Fun Run.

(Srpskacafe)