Magazin 21.03.2016.

Dobijaće 3.000 dolara nedjeljno za pušenje marihuane

ČITANJE: 1 minuta
marihuana
Nacionalni institut za zloupotrebu droga u Americi je naručio da Američki nacionalni istraživački centar sprovede detaljno istraživanje kako marihuana utiče na ljudsko tijelo.

U tom istraživanju će učestvovati oko 300 ljudi u narednih šest mjeseci, a svaki od njih će nedjeljno dobijati po 3.000 dolara za učešće to jeste dobijaće novac za pušenje marihuane.

Eksperiment će se vršiti u sedam različitih institucija širom Amerike, a on ima za cilj da utvrdi da li kanabis može da se koristi za smanjenje stresa i poremećaja koje on izaziva, dok istovremeno omogućava ljudima da normalno žive i funkcionišu.

– Ovo je prvo, veoma obećavajuće istraživanje, koje će konačno dati odgovor da li su osobe koje konzumiraju “travu” zaista lijeni. Veoma je uzbudljivo, jer bi rezultati istraživanja mogli da dovedu do legalizacije marihuane u mnogim zemljama – istakao je vođa istraživanja, Majkl Gregori.

Učesnici će šest mjeseci provesti u institucijama gdje će obavljati različite poslove, od čišćenja do gledanja televizije, a sve vrijeme će ih procjenjivati stručno medicinsko osoblje.

(B92)