Vijesti 26.03.2023.

Dobili infekciju nakon operacije u bolnici “Srbija”: Najvažnije da pacijenti neće imati problema s vidom

ČITANJE: 1 minuta

U bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu utvrđeno je da je 15 pacijenata nakon operacije katarakte dobilo upalu unutrašnjosti očne jabučice.

Informaciju je za Srpskainfo potvrdio direktor bolnice “Srbija” Nebojša Šešlija, koji kaže da se to desilo prije sedam dana, ističući kako je najvažnije da su svi pacijenti dobro odreagovali na terapiju koja im je data u bolnici.

– Nijedan pacijent neće imati poteškoća s vidom zbog te infekcije niti će biti bilo kakvih komplikacija – tvrdi Šešlija koji kaže da nijedan pacijent nije prebačen u drugu zdravstvenu ustanovu.

Kaže da će sutra ujutru biti poznat uzrok infekcije pacijenata, jer će Komisija za interhospitalnu infekciju imati rezultate briseva.

– Uzeti su brisevi sa svih površina i iz svih rastvora koji su se koristili u operacionoj sali. Dok oni ne kažu šta je uzrok, ne mogu da govorim ništa više odo ovoga. Analiza briseva je proces koji u mikrobiologiji traje dva dana i čim budemo imali informacije, mi ćemo obavijesti i javnost – ističe Šešlija.