Politika 05.01.2021.

DOBIO PODRŠKU ODBORNIKA: Mladen Ilić novi predsjednik Skupštine grada

ČITANJE: 2 minute

Za predsjednika Skupštine grada Banjaluka imenovan je Mladen Ilić iz reda SNSD-a, dok je na mjesto potpredsjednika izabran Saša Čudić, odbornik iz reda nacionalnih manjina.

Izboru Ilića je prethodila i diskusija u kojoj je bilo vidljivo da će dio odbornika biti uzdržan po ovom pitanju .

Odbornik PDP Milko Grmuša je rekao da je zabrinjavajuće što je pozicija predsjednika Skupštine postala dio političkog plijena i predmetom podjele između vladajuće većine.

– Sa tim pravilom smo došli do toga da je sve postalo predmetom podjele od načelnika odjeljenja do direktora i sa tom praksom treba prestati – naveo je Grmuša.

Naglasio je da PDP neće danas glasati protiv kandidata za predsjednika Skupštine, već da će biti suzdržani.

– Daćemo podršu predsjedniku Skuptšine  ukoliko bude radio u interesu građana – kazao je Grmuša i naveo i dodao da će ova partija predložiti kandidata za potpredsjednika Skupštine.

– Ukoliko je PDP rekao da je uredu da većina predloži kandidata za predsjednika Skupštine onda mislim da bi bilo fer, da neko iz vladajuće većine kaže, da je uredu da mi kao manjina u predložimo potpredsjednika – kazao je Grmuša.

Mi ne želimo da palamant bude sluga nekome koje na višem nivou. Nećemo dozvliti da gradonačenik koji pripada nama vrši pritisak na skupštinu i isto tako nećemo dozvoliti da vladajuća većina vrši pritisak.

Gradonačelnik Draško Stanivuković  je kazao da će Ilić vjerovatno dobiti podršu odbornika i imenovan za predsjednika Skupštine.

– Poštovani Mladene imate 24 godine i sigurno ćete biti predsjednik.  Ja imam 27 i izabran sam za gradonačelnika Banjaluke i to nikada nije imala. Vjerovatno mnogi skeptici  će reći “Šta mogu ti ljudi?” Ja bih volio reći da možemo učiniti mnogo toga. Imamo snagu i volju. Politika za mene neće biti prepreka i u tom smislu mogu reći da sam sretan što ste predloženi. Imaćemo priliku da se upoznamo i da sarađujemo – kazao je Stanivuković i dodao da će Ilića odmah po imenovanju sačekati prvi veliki izazov.

– Prema mojim saznanjima u Skupštini grada pojedini odbornici su u sukobu interesa, jer su istovremeno odbornici i direktori javnog preduzeća. Govorim o direktoru Vodovoda – rekao je Stanivuković govoreći o odborniku SNSD- a Zoranu Popoviću.

Odbornik SNSD Dragoslav Topić je rekao da nije na Skuptštini grada da tumači ko je u sukobu interesa, a ko ne.

– Za to postoji komisija koja takva pitanja tumači – naveo je on.

(Srpskainfo)