Vijesti 23.04.2016.

Doboj: Baba optužena za čedomorstvo, trojica muškaraca za obljubu

ČITANJE: 2 minute
doboj cedomorstvo
Okružni sud u Doboju potvrdio je optužnicu protiv Vojkane Bogojević (54) iz Trnjana, optužene za ubistvo dvije bebe koje je rodila njena nedovoljno mentalno razvijena kćerka Sanja Bogojević (26).

Optužnica je potvrđena i protiv Vida Jankovića iz Dugog Polja i Žarka Cvijetića iz Skugrića, opština Modriča, te Radeta Bogojevića iz Trnjana, optuženih za obljubu nad nemoćnim licem.

“U optužnici je predloženo da Okružni sud produži pritvor za osumnjičene jer i dalje postoje razlozi zbog kojih je i određen. Sud je potvrdio optužnicu, a odluka o produženju pritvora osumnjičenima još nije donesena”, naveli su u dobojskom Okružnom tužilaštvu, koje je podizanjem optužnice okončalo višemjesečnu istragu u ovom slučaju, koji je šokirao BiH.

Bogojevićeva, Janković, Cvijetić i Bogojević u pritvoru su od 25. januara, kada su uhapšeni. Skeletni ostaci dvije bebe koje je Vojkana ubila po rođenju pronađeni su na njivi u blizini kuće Bogojevića, a DNK analizom je utvrđeno da je otac jedne od njih neko od trojice optuženih za obljubu, dok se za ocem druge bebe još traga.

Pod istragom je bio i otac djevojke, Milivoje, jer se sumnjalo da je znao ne samo za kćerkine trudnoće, nego i za njena “druženja” s trojicom optuženika u porodičnoj kući u Trnjanima i da ih je čak on dovozio u njihovu kuću.

Sanja Bogojević, koja je krajem avgusta prošle godine izmještena iz porodice zbog sumnje da je žrtva seksualnog zlostavljanja, u svojoj izjavi, koju je dala tokom istrage, navela je da je imala seksualne odnose samo sa trojicom optuženih i da su oni očevi tri bebe koje je rodila, međutim rezultati DNK analize je demantuju.

Ona je navela da je u decembru 2010. godine, potom u oktobru 2012. i u julu 2014. godine imala odnose sa Jankovićem, Cvijetićem i Radetom Bogojevićem, nakon čega je ostala trudna, a potom se porodila u septembru 2011, zatim u julu 2013. i u aprilu 2015. godine.

Trećoj bebi presudila je Sanja jer joj je majka nakon porođaja kazala da je se riješi, ali njeno tijelo još nije nađeno.

(Nezavisne)