Vijesti 03.02.2016.

Doboj: Krov nad glavom za 68 porodica poginulih boraca i RVI

ČITANJE: 1 minuta
doboj
Podjelom ključeva stanova za 68 porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, u čiju izgradnju je uloženo oko 2,5 miliona KM, završen je projekat Vlade RS za stambeno zbrinjavanje ove kategorije stanovništva u Doboju.

Stanimir Dević, najmlađi dobojski ratni vojni invalid, koji je do sada živio sa majkom, useliće u stan na koji je, kaže, čekao dvije decenije.

-Nisam zadovoljan zbog ovolikog čekanja. Prošlo je 20 godina, ja sam najmlađi RVI i trebalo je ranije. Ipak, hvala im što su mi riješili stambeno pitanje- rekao je Dević.

Nakon što se 2007. godine prijavio na konkurs za projekat stambenog zbrinjavanja, Velibor Gligorić, stoodstotni ratni vojni invalid, dobio je garsonjeru i time riješio svoje stambeno pitanje.

-Živim sam, stan je odličan. Na dobroj je lokaciji- kazao je Gligorić.

Milenko Savanović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS, kazao je da je Vlada RS uložila ukupno 11 miliona KM, te zbrinula 573 korisnika.

Dodao je da će novom uredbom koja će se uskoro naći pred Vladom riješiti pitanje onih koji se 2007. godine nisu prijavili za rješavanje stambenog pitanja.

-Mi ćemo morati obezbijediti dodatna sredstva, ali nam je bitno da svi ljudi koji su iz te kategorije dobiju stan, a iz određenih razloga nisu se prijavili na taj konkurs – kazao je Obren Petrović, gradonačelnik Doboja, te napomenuo da lokalna vlast u projektima stambenog zbrinjavanja učestvuje sa 40 procenata.

(Agencije)