Vijesti 27.01.2016.

Doboj: Određen pritvor ženi osumnjičenoj za ubistvo beba

ČITANJE: 2 minute
pritvor doboj ubistvo beba
Ženi iz okoline Doboja, osumnjičenoj da je ubila dvije bebe koje je rodila njena nedovoljno duševno razvijena kćerka, određen je pritvor, kao i za još tri lica osumnjičena za obljubu nemoćnog lica.

Sudija za prethodni postupak odredio je pritvor licima čiji su inicijali J.V, C.Ž. i B.R, osumnjičenim za krivično djelo obljuba nad nemoćnim licem, te za B.V. osumnjičenu za teško ubistvo zbog postojanja naročitih okolnosti da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike, te zbog toga što bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Pritvor može da traje najduže jedan mjesec, a teče od 25. januara, kada su uhapšeni, saopšteno je iz Okružnog suda Doboj.

Ova četiri lica su nakon kriminalističke obrade juče predata u nadležnost Okružnom tužilaštvu Doboj, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Za V.B. postoji osnov sumnje da je u septembru 2011. godine, nakon što je u porodičnoj kući pomogla nedovoljno duševno razvijenoj kćerki S.B. pri porođaju, ubila živorođeno dijete, čije je tijelo bacila u šipražje na njivi u blizini porodične kuće.

Za nju postoji osnov sumnje da je i u julu 2013. godine, nakon što je u štali pomagla kćerki pri porođaju, ubila živorođeno dijete, čije je tijelo bacila u šipražje na njivi u blizini porodične kuće, saopšteno je iz dobojskog CJB.

Istražnim radnjama utvrđeno je da je tada punoljetna S.B. u aprilu 2015. godine rodila živo novorođenče, za koje postoji osnov sumnje da ga je nakon porođaja ubila.

Protiv S.B, koja je pod nadzorom policije, Okružnom tužilaštvu Doboj je danas podnesen izvještaj o ubistvu djeteta pri porođaju.

Osumnjičeni V.J. je sa oštećenom stupio u polni odnos u decembru 2010. godine, Ž.C. u oktobru 2012. godine, R.B. u julu 2014. godine, nakon čega su nastupile trudnoće S.B, navodi se u saopštenju.

Policijski službenici su locirali prostor na kojem se, najvjerovatnije, nalaze tijela ubijene novorođenčadi i sprovode radnje na realizaciji naredbe o ekshumaciji koju je izdao Okružni sud Doboj radi pronalaska tijela novorođenčadi.

(Agencije)