Vijesti 09.04.2016.

Doboj: Podvodio mentalno zaostalu kćerku?

ČITANJE: 2 minute

doboj

Milivoje Bogojević iz Trnjana, kod Doboja, nije otac nijedne od dvije bebe koje je rodila njegova mentalno zaostala kćerka Sanja, ali je i dalje pod istragom zbog sumnje da je Sanji podvodio muškarce, kojima je ona kasnije rodila djecu, koja su po rođenju ubijena.

U slučaju čedomorstva kod Doboja, koje je šokiralo BiH, Vojkana Bogojević, Sanjina majka i Milivojeva supruga, osumnjičena je da je kćerki pomogla da se porodi, a potom ubila dvoje novorođenčadi.

Zajedno s Vojkanom, 25. januara ove godine, uhapšeni su i Vid Janković iz Podnovlja, kod Modriče, Žarko Cvijetić iz Skugrića, kod Modriče, i Rade Bogojevič iz Trnjana, koji su osumnjičeni za obljubu nad nemoćnim licem.

Uloga Milivoja u ovom slučaju postala je zanimljiva istražiocima nakon što je DNK analizom tijela ubijene novorođenčadi utvrđeno da otac jedne od beba nije nijedan od trojice uhapšenih. Međutim, analiza je pokazala da ni Milivoje nije otac bebe.

Tvrdio da nije znao za kćerkine trudnoće

Iako je tvrdio da nije znao za kćerkine trudnoće i porođaje, koje su počinjale i završavale u njihovoj porodičnoj kući u Trnjanima, Milivoje je, navodno, osumnjičen da je upravo on dovozio dvojicu osumnjičenih sa područja Modriče u njihovu kuću. Izvor blizak istrazi kazao je da je on i supruzi kasnije sugerisao kako da “riješi” probleme kćerkinih trudnoća i porođaja.

Istražioci i dalje nastavljaju potragu za muškarcem koji je, kao i trojica uhapšenih, imao seksualne odnose sa Sanjom, koja je krajem avgusta prošle godine izmještena iz porodice i smještena u posebnu ustanovu. U svojoj izjavi, koju je dala tokom istrage, Sanja je navela da je imala seksualne odnose samo s trojicom uhapšenih i da su oni očevi tri ubijene bebe, međutim rezultati DNK analize je demantuju.

Za ubistvo dvije bebe osumnjičena Sanjina majka

Za ubistvo dvije bebe osumnjičena je Sanjina majka Vojkana, koja je problem prve kćerkine trudnoće pokušala da riješi uz pomoć dobojskog Centra za socijalni rad, bezuspješno tražeći u toj instituciji novac za abortus. Nakon što je kćerki pomogla da se porodi, prvi put u kući, a drugi put u štali, njihova tijela je bacila na njivu u blizini kuće, dok je trećoj bebi presudila Sanja jer joj je majka nakon porođaja kazala da je se riješi.

Tijela dvije bebe su pronađena 26. januara, dok tijelo treće još nije nađeno. Vojkana, osumnjičena za teško ubistvo, te Janković, Cvijetić i Bogojević, osumnjičeni za obljubu nad nemoćnim licem još su u pritvoru.

(Nezavisne novine)